MacBook almak için 2020 vs 2021

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Musa BEYTEKİN

Decapat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
107
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Ben bilgisyar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bir MacBook Pro 13" 2020 almayı planlıyorum. Bu cihazların isindigina dair bazı forumlar var. Şunlar için kullanacağım.
-Android iOS uygulama geliştirme.
-Unity ile oyun geliştirme.
-Udemy üzerinden kurs dinleme.
-Java, C# gibi dillerle kodlama.
-Video çekme ve duzenleme(haftada 1 kez)
Bu tür işler için MacBook Pro ısınır mı çok yeterli mi donanımı ?(16 GB RAM model alacağım)
Ya da bekleyip 2021'de çıkacak yeni MacBook modellerini mi almalıyım?
 
Macbook Pro 13 ısınıyor kendim de kullanıyorum ama buna alışmanız gerekiyor. Cihaz bu şekilde tasarlanmış. Unity kısmı hariç hiçbirinde sıkıntı olmaz, Unity için ise bilgim yok.
 
Unity için ise bilgim yok.

Unity programının sorun çıkaracağını zannetmiyorum. OPT'imiz bir program ve benim Intel Pentium işemcili 2 GB RAM olan 10 yıllık bilgisayarda bile kasmadan çalışıyordu. Ama ben programı en son 2018 Haziranında falan kullandım. 2018.2 versiyonuydu sanırım. Belki program değişmiştir ama sorun çıkaracak kadar değiştiğini zannetmiyorum.
 
iMac sanki daha performanslı olur diye düşünüyorum. Ama iMac 'te taşıma sıkıntısı olacak.
M1 işlemcili macbook'lara bakmanızı öneririm. Ya da sıfır yerine garantili temiz 2.el i7 16gb ram'lı modellere bakabilirsiniz
 
Size tavsiyem 14" m1x li modelleri beklemeniz olur.
Tasarım itibariyle inceliği dolayısıyla ısınma sorunları yaşadığı bir gerçek, aslında fazla ısınıyordan ziyade kasa materyali nedeniyle ısıyı hissettiriyor desek daha doğru.
Son dönemde çıkan m1 işlemcili modeller muazzam bir performansla ve az ısınmayla geldi, 2. jenerasyon arm mimarili işlemciler daha performanslı olacaktır.
RAM ve Depolama konusu size kalmış bir şey, yine söylediğim gibi m1 işlemcili 8 GB RAM li cihazların internette videoları mevcut performans konusu çok iyi o yüzden dert edilecek bir şey değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı