MacBook ile programlama yapılır mı?

Lonis

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Gaming Laptop
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba. Tam soruma uygun başlık bulamadım daha detaylıca yazayım.
Benim ana bilgisayarım Windows, ve öyle de olmaya devam edecek, lakin ikinci bilgisayar olarak dışarıda taşımalık hafif küçük bir bilgisayara ihtiyacım var ve MacBook'lar çok hoşuma gidiyor. M.2 2021 MacBook almayı düşünüyorum, programlamada kullanacağım bir fark olur mu? Mesela Windows'ta yazmaya başladığım bir projeye Mac'da devam edebilir miyim? Java swing olur Python olur genel anlamda işletim sistemi farkından dolayı derleyicilerde, yazılım dillerinde sürüm farkı sorunu vs oluyor mu? Genel anlamda programlama açısından iki bilgisayar arasında uyum sorunu yaşar mıyım veya Mac'in herhangi bir dezavantajı olur mu? Sadece web programlama olarak düşünmeyin, bilgilendirebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. Tam soruma uygun başlık bulamadım daha detaylıca yazayım.
Benim ana bilgisayarım Windows, ve öyle de olmaya devam edecek, lakin ikinci bilgisayar olarak dışarıda taşımalık hafif küçük bir bilgisayara ihtiyacım var ve MacBook'lar çok hoşuma gidiyor. M.2 2021 MacBook almayı düşünüyorum, programlamada kullanacağım bir fark olur mu? Mesela Windows'ta yazmaya başladığım bir projeye Mac'da devam edebilir miyim? Java swing olur Python olur genel anlamda işletim sistemi farkından dolayı derleyicilerde, yazılım dillerinde sürüm farkı sorunu vs oluyor mu? Genel anlamda programlama açısından iki bilgisayar arasında uyum sorunu yaşar mıyım veya Mac'in herhangi bir dezavantajı olur mu? Sadece web programlama olarak düşünmeyin, bilgilendirebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle MacBook Pro almalısın MacBook Pro m2 senin için gayet yeterli olur. Air işine eğer günlük kullanıcı değilsen kesinlikle yaklaşma.

Kesinlikle MacBook Pro almalısın MacBook Pro m2 senin için gayet yeterli olur. Air işine eğer günlük kullanıcı değilsen kesinlikle yaklaşma.
Hocam o kadar bütçem yok maalesef,air niye yetmesin açıklayabilir misiniz

Sanırım açıklayamazsınız.

Son düzenleme:
Hocam o kadar bütçem yok maalesef,air niye yetmesin açıklayabilir misiniz

Sanırım açıklayamazsınız.
Hocam ben kendi adıma konuşayım air fazla ısınıyor ağır iş yükünde bu sebeple ısınınca güç kesiyor ısıyı korumak için ama prolarda ısınınca fan devreye giriyor ve ben 104 dereceyi gördüğüm halde pro hala aynı güçte çalışıyor ısıyı fanı arttırarak sabitliyor kullanış olarak ekran kalitesi ve trackpad , klavye olarak beni tatmin etmiyor air olduğunu hissettiriyor.

Lakin bütçeniz çıkmıyorsa ikinci ele bakın ona da çıkmıyorsa air alınabilir.

Hocam ben kendi adıma konuşayım Air fazla ısınıyor ağır iş yükünde bu sebeple ısınınca güç kesiyor ısıyı korumak için ama Pro'larda ısınınca fan devreye giriyor ve ben 104 dereceyi gördüğüm halde Pro hala aynı güçte çalışıyor ısıyı fanı arttırarak sabitliyor kullanış olarak ekran kalitesi ve trackpad, klavye olarak beni tatmin etmiyor Air olduğunu hissettiriyor.

Lakin bütçeniz çıkmıyorsa ikinci ele bakın ona da çıkmıyorsa Air alınabilir.

Hocam güç isteyen işler için ana makinem duracak zaten, ikinci bilgisayar olarak dışarıda kullanmaya alıyorum, güç isteyen işler nadir olur, olduğunda da kısa süreli olur, programlama için kulanacağım bana güçten ziyade hafiflik ve küçüklük önemli, M2 gayet kuvvetli bir makine benim için, asıl sormak istediğim macOS ile Windows arasında programlamada bir uyum sorunu olur mu diye programcı arkadaşlara sormak istedim ama cevap gelmedi.
Bilgisayarlar hakkında bilgim var yoksa.
Teşekkür ederim yine de. Ben 16 GB RAM'lı Air siparişini verdim bile :)

Java ve python icin sorun olmaz. Eger proje OS agnostik calisiyorsa istedigin isletim sisteminde calisabilirsin.

Rust icin soruyor olsaydin, Windows'da X64 icin calisacak bir executable'i Mac'te ARM mimarisinde compile etmek icin ekstra ugrasacaktin.

Web icin herhangi bir sorun olmaz, olan yerde docker kullanirsin zaten olabildigince.

M1 ilk ciktiginda sorun yasiyordum ben, artik hic compatibility sorunu cekmiyorum. Ama senelerdir de Windows'da kod yazmadim.

Java ve Python icin sorun olmaz. Eger proje OS agnostik calisiyorsa istedigin isletim sisteminde calisabilirsin.

Rust icin soruyor olsaydin, Windows'ta X64 icin calisacak bir Executable'i Mac'te ARM mimarisinde compile etmek icin ekstra ugrasacaktin.

Web icin herhangi bir sorun olmaz, olan yerde docker kullanirsin zaten olabildigince.

M1 ilk ciktiginda sorun yasiyordum ben, artik hiç compatibility sorunu cekmiyorum. Ama senelerdir de Windows'ta kod yazmadim.

Hocam daha başlangıçtayım, anladığım kadarıyla ileri düzey programlama yapmaya başladığımda Windows'a özel uygulamalar yazmadığım sürece Windows'ta hatasız derlenen kodum MacOS'da da hatasız derlenecek, bu şekildeyse hiçbir sorun yok, ana makinem Windows olacak zaten.

Hocam daha başlangıçtayım, anladığım kadarıyla ileri düzey programlama yapmaya başladığımda Windows'a özel uygulamalar yazmadığım sürece Windows'ta hatasız derlenen kodum MacOS'da da hatasız derlenecek, bu şekildeyse hiçbir sorun yok, ana makinem Windows olacak zaten.

Kismen evet. Ileri duzey degil de daha alt seviye programlama diyebiliriz. Seviye arttikca arada interpretorler ve senin icin ceviri yapan katmanlar calisacagi icin ayni kodu farkli isletim sisteminde ya da mimaride calistirabileceksin cok da ugrasmadan.

Hocam güç isteyen işler için ana makinem duracak zaten, ikinci bilgisayar olarak dışarıda kullanmaya alıyorum, güç isteyen işler nadir olur, olduğunda da kısa süreli olur, programlama için kulanacağım bana güçten ziyade hafiflik ve küçüklük önemli, M2 gayet kuvvetli bir makine benim için, asıl sormak istediğim macOS ile Windows arasında programlamada bir uyum sorunu olur mu diye programcı arkadaşlara sormak istedim ama cevap gelmedi.
Bilgisayarlar hakkında bilgim var yoksa.
Teşekkür ederim yine de. Ben 16 GB RAM'lı Air siparişini verdim bile :)
Hocam kusura bakmayın yanlış anlamışım sizi, bu kısma cevap vermem iyi olmaz çünkü senelerdir MacBook kullanıyorum iş anlamında. Windows ile programcılıktaki farkını anlatabilecek kadar windows tecrübem yok ne yazık ki. Hayırlı olsun bu arada.

Hocam kusura bakmayın yanlış anlamışım sizi, bu kısma cevap vermem iyi olmaz çünkü senelerdir MacBook kullanıyorum iş anlamında. Windows ile programcılıktaki farkını anlatabilecek kadar Windows tecrübem yok ne yazık ki. Hayırlı olsun bu arada.

Teşekkürler hocam sağ olun :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı