MacBook M1 PUBG oynatır mı?

MacOS'de Pubg bulunmuyor. Pubg Mobile oynayabilirsiniz ki onu da oynatıyor videolarını bulabilirsiniz. Oyun konusunda da M1 modeller Intel modellerden çok daha başarılı. Witcher 3 oynayan bile vardı. Air bu konuda biraz daha hassas ancak 1-2 saatlik oyun oynamak isterseniz problem olmaz. 8-9 saat oynarsanız biraz can sıkıcı olur. M1 Air HD çözünürlükte Normal ayarlarda Shadow of the Tomb Raider'i rahatça oynatıyor. CS GO, LOL ve ETS 2 gibi oyunları ise yüksek ayarlarda oynatabiliyor. Youtube'dan testlerini izleyebilirsiniz.
 
Bende bunu ilk kez sizden duydum olmadığnı şaşırdım vallahi :D ben Intel işlemcili kullanıyorum Bootcamp kullanabileceğini bilmek güzel ama M1 de yoksa saçmalamışlar bence biraz.
Bootcamp bulunuyor ancak Windows 10'un ARM versiyonunu yükleyebiliyorsunuz sanırım. O da tam açılmamış olabilir emin değilim. ARM Win10'da her uygulama yok ayrıca.
 
Eğer oyunu destekliyorsa oynatabilir. Elbette MacBookla oyun oynamanızı önermiyorum ama M1 Chip'in içinde bulunan grafik birimi RX 560 kadar güçlü.

Sonuçta M1 sadece bir işlemci değil. M1 Chip hem ekran kartı hem işlemci hem RAM'in birlikte olduğu bir Chip adı üstünde. Örneğin satın alırken 8GB RAM'i 16GB yaptığınızda M1 Chip'in içinde bulunan grafik biriminin VRAM'i 8GB'den 16GB'a yükseliyor. Günümüzde RTX 3090 hariç 16GB VRAM'e sahip hiç bir ekran kartı bulunmuyor.
Hocam RX 6000 serisinde 16gb vram'li ekran kartları bol bol var, ayrıca RTX 3090 24GB.
 

Arkadaşlar, M1 işlemciye sahip olan bu laptop PUBG açabilir mi? Kaç FPS alır?
PUBG oynatacağını sanmıyorum. Ama farklı oyunlar için şu videoya bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam RX 6000 serisinde 16gb vram'li ekran kartları bol bol var, ayrıca RTX 3090 24GB.
3090'ın 24GB olduğunu biliyorum doğru haklısınız RX 6000'i unuttum pek ses getirmediği için benim hatam.
 
Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış olacağım ama sorularınıza cevap vermek istedim. M1 Mac'lerin hepsinde Bootcamp çalışmıyor mimarisinden dolayı yoksa Windows 11 ARM bile var hepsi var kullanabilmek için parallels diye bir sanal makine yazılımını kullanmanız lazım bu da Bootcamp gibi değil adı üstünde sanal makine M1 8 çekirdek 8 GB RAM ise 4 çekirdek 4 GB RAM diye ayarlayabiliyorsunuz en fazla bu yüzden performans düşük oluyor. Bir de crossover diye bir yazılım var basitçe crossover bizim Mac'lerin anlayabileceği dile çeviriyor oyunları bunda parallels gibi bir sınırlama yok bende M1 mba var base model gayet rahat kullanıyorum crossoverı Witcher 3 ve Project Cars oynuyorum şu aralar crossoverla Witcher 3 1440x900'de 40 FPS falan fan olmadığı için 20 30dk oynadıktan sonra performans düşüyor Project Cars'ta sıkıntı yok o da 1440x900 Low'da 60FPS hiç düşme takılma falan yok. Crossoverda DirectX 12 oyunları çalışmıyor direkt karışık şeyler burada anlatırsam bayağı bir uzar. DirectX 9 eski 32 Bit oyunlar ise düşük performans veriyor mesela GTA 4.PUBG DirectX 11 bir oyun denemek lazım bilgisayarda yer yok şu an yer olsaydı denerdim. Eğer ARM çipler yeni normal olursa Intel AMD falan da bunları kullanmaya başlarsa ki kullanacaklar eninde sonunda çünkü çok daha verimli en azından serverlar arma geçecek bence. Geliştiriciler de ARM çiplere oyun geliştirir Mac'ler de artık her oyunu oynatmaya başlar geliştiriciler Mac'te az oyuncu olduğu için oyun geliştirmiyorlardı zaten. Eğer oyunlar bu bilgisayarlara geliştirilirse veya Bootcamp desteği yine gelirse ki bu Microsoft'a kalan bir şey artık Mac'lerde bayağı potansiyel var bence. Desteklenen oyunlarda performansı iyi.
 

Geri
Yukarı