MacBook mu, iPhone X mi?

LilEk

Decapat
Alalı 1 yıl bile olmayan bir Monster Abra A5 13.3'üm var. Gaming laptop ve ilerde yazılım ya da grafik tasarım okumak istiyorum. Oyunlardan biraz sıkıldığımı söyleyebilirim ama asıl söyleceklerimden önce belirteyim, bir masaüstü PC daha var ve oyunları az buz oynatıyor.
Üniversite için ya da şu an başlamak için bir Macbook Pro 2015 almayı düşünüyorum satıp ya da yine satıp iPhone X almayı düşünüyorum. Şu anki telefonum üniversiteye geçince zaten alırlar diye telefonum iPhone SE şuan ve değiştirmek de istiyorum. Ama Mac'e geçmek de istiyorum, sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aksine AutoCAD ve Solidworks de çok işe yarıyor gayet hızlı bilgisayarlar ve donanımları da yeterli.

Hangi bilgisayar ile karşılaştırıp bu yorumu yapıyorsun? Macbook pro'ların donanımı hakkında çok fazla bilgim yok ama Macbook Air'da DDR3 RAM i5 5. nesil işlemci ve paylaşımlı ekran kartı var iken aynı fiyatta bir laptopda 16gb DDR4 RAM 1050Ti ve i7 7.nesil işlemci var.

Ayrıca AutoCAD şuan inşaat mühendisliğinde bile SAP2000, MATLAB ve Excell'den sonra öğretilen bir program. Ve akademik kadroların neredeyse tamamı Windows kullanıyor.

Os kullanıp bir sıkıntıyla karşılaştığınız zaman bunu çözmeniz Windows'a göre çok zor oluyor ve mühendislik okuyorsanız sıkça problemler ile karşılaşıyorsunuz. Bu problemleri çözebilmek için neredeyse hiç Türkçe kaynak yok.

Asıl sıkıntısı ise programları crackleyip kullanmanız çok zor lisanslı kullanmayı düşünseniz de çoğu Windows ile aynı fiyatta satılmıyor.

Eğer yazılımla ilgili bir bölüm okuyacaksanız şunu belirtmek isterim bazı hocalar ve asistanların macOS bilgileri kısıtlı oluyor ve haliyle yardıma ihtiyaç duyduğunuz her konuda size yardımcı olamıyorlar.

Aksine AutoCAD ve Solidworks de çok işe yarıyor gayet hızlı bilgisayarlar ve donanımları da yeterli.
Autocad'in Mac desteği varken Solidworks'ün Mac işletim sistemine desteği yoktur. Autocad'in Mac optimizasyonu bilmediğim konudur ama şirketin asıl hedefi Windows tabanlı yazılım geliştirmektir.

Gelelim sorununuza, ortada bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Elinizdeki Windows tabanlı bilgisayar ile de yazılım, tasarım ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Mühendislik programlarında zaten Windows harici bir seçeneğiniz yoktur.

Canınız para harcamak istiyorsa, bu alanlara harcamanızı önermem. Bana düşmez ama size bir tavsiye olması açısından tabi; telefonunuzun da, bilgisiyarınızın da yeterli olduğunu düşünüyorum.

Autocad'in Mac desteği varken Solidworks'ün Mac işletim sistemine desteği yoktur. Autocad'in Mac optimizasyonu bilmediğim konudur ama şirketin asıl hedefi Windows tabanlı yazılım geliştirmektir.

Gelelim sorununuza, ortada bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Elinizdeki Windows tabanlı bilgisayar ile de yazılım, tasarım ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Mühendislik programlarında zaten Windows harici bir seçeneğiniz yoktur.

Canınız para harcamak istiyorsa, bu alanlara harcamanızı önermem. Bana düşmez ama size bir tavsiye olması açısından tabi; telefonunuzun da, bilgisiyarınızın da yeterli olduğunu düşünüyorum.
Mac Windows 10 resmi olarak kurmanıza izin veriyor.
Hangi bilgisayar ile karşılaştırıp bu yorumu yapıyorsun? Macbook pro'ların donanımı hakkında çok fazla bilgim yok ama Macbook Air'da DDR3 RAM i5 5. nesil işlemci ve paylaşımlı ekran kartı var iken aynı fiyatta bir laptopda 16gb DDR4 RAM 1050Ti ve i7 7.nesil işlemci var.

Ayrıca AutoCAD şuan inşaat mühendisliğinde bile SAP2000, MATLAB ve Excell'den sonra öğretilen bir program. Ve akademik kadroların neredeyse tamamı Windows kullanıyor.

Os kullanıp bir sıkıntıyla karşılaştığınız zaman bunu çözmeniz Windows'a göre çok zor oluyor ve mühendislik okuyorsanız sıkça problemler ile karşılaşıyorsunuz. Bu problemleri çözebilmek için neredeyse hiç Türkçe kaynak yok.

Asıl sıkıntısı ise programları crackleyip kullanmanız çok zor lisanslı kullanmayı düşünseniz de çoğu Windows ile aynı fiyatta satılmıyor.
Dediğim gibi Apple resmi olarak Windows kurulumuna izin veriyor Pro ların donanımı hakkımda bilgim yok demişsiniz zaten bende Air ler ile ilgili bir şey demedim ben malzeme mühendisiyim işim gereği bir sürü çizim yapıyorum şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım gayet akıcı ve hızlı bilgisayarlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı