MacBook önerisi

Bence 2. seçeneği al 256 yetmez diyorsan 4.seçene bak m1 ile 8gb ram sana yeter.

M1 Air'ler çok ağır yük altında olmadığı sürece ısınmıyor, sen buradaki konu hakkında bilip bilmeden yorum yapanların cümlelerine bakma. M1 Air 16 GB RAM, 256 SSD olanı al. SSD yetmez ise bir tane type-c taşınabilir SSD alırsın çözersin işini.

Bilgisayarı 2 sene sonra satmayı düşünmüyorsan eğer 8 GB RAM'den uzak dur.

Ben M1 Air 16 GB RAM, 256 GB SSD'li versiyonunu kullanıyorum. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Uzun yıllar kullanabilmek için 16 RAM'li olanı tercih ettim. Bölümünün ilk senelerinde belki 16 RAM'e ihtiyaç duyacak işler yapmayacaksın ama ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duymaya başlarsın. Bütçeni zorlamayacaksa ve sık sık bilgisayar değiştiren bir kişi değilsen mutlaka 16 RAM'li almalısın.

sen buradaki konu hakkında bilip bilmeden yorum yapanların cümlelerine bakma.

Bu cumle bana miydi simdi? Basit bir tarayici oyununda bile 65+ derecelere cikiyordu, gozumle gormesem soylemezdim zaten.

Bu cumle bana miydi simdi? Basit bir tarayici oyununda bile 65+ derecelere cikiyordu, gozumle gormesem soylemezdim zaten.
Ben M1 Air kullanıcısıyım, at bakalım o basit tarayıcı oyununu ben bir test edeyim.

Bilgisayar hava sıcaklığı ile aynı derecede çalışıyor. Evet ağır bir işlem yapmıyorum. Youtube'da video izliyorum ve ek olarak birkaç sekme açık. Ama bu sıcaklıklara fansız hiçbir intel ve AMD işlemcisi erişemez.

Agar.io veya osu olmasi lazim.
Safari'de 10 sekme, Whatsapp, Discord, Chrome, Telegram bunlar açıkken ekstradan Agar.io oynadım en yüksek sıcaklık 57 (Odanın sıcaklığı ise 30 derece) dereceydi bilgine. Aynısını bir intel, AMD bilgisayarda fanları tamamen kapatıp yap, o zaman konuşalım.

Ben haziran baslarinda test etmistim, o zamanlar hava sicakligi daha fazlaydi, bunun da etkisi vardir tabii.

Son düzenleme:
Pro kullanıyorum. 1 saatlik fazla editli videoyu render alıyorum şu an. Fanlar 90'ın altında kalacak kadar hızda dönüyor. Ona rağmen 100 dereceye ulaşıp fanların 5500 RPM'de döndüğü zamanlar da oluyor. Renderladığı yere göre farklılık gösteriyor herhalde. Sonuç olarak ağır iş yapacaksanız Pro almanız lazım. 16 GB RAM tercih etmeniz de iyi olur.

M1 mi bilgisayarınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…