MacBook Pro 13 2012 mid RAM yükseltme

engineergirl123

Centipat
Katılım
24 Nisan 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar, bu karışıklığı anlatmaya başlamalıyım:
Öncelikle benim MacBook Pro 13 inç 2012 mid bilgisayarım var. Makine mühendisliği öğrencisi olduğum için SolidWorks, Ansys vb programlar kullanmak durumundayım.

Şimdi söyle ki; benim bilgisayarım HDD diskini barındırıyordu ve çok yavaştı. Ben de araştırdım ve Samsung EVO 500 GB bir SSD disk ile değiştirdim ve sistemimi tamamen Windows 10 olarak değiştirdim. Yani MacBook bilgisayarıma SSD takıp Windows ile kullanmaya başladım ve şu anda yine bir sorunum var. Solid programını kullanırken aşırı donmalar yaşıyorum. Performans artırma ve birçok yol ile bu sorunu çözmeyi denedim fakat 2020 sürümünü kullandığım için 32 GB bir RAM ihtiyacım varmış. Benim halihazırda RAM'im 8 GB. Bunu 32 GB yapmak istiyorum ve Technopat'ın videosunu izledim. Ve RAM olması gereken özelliklerini de çıkardım (DDR3 800 MHz SO-DIMM) fakat BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor yazısı vardı.

Ben de MacBook'lar da BIOS değil EFI diye bir sistem kullandıklarını öğrendim ve burada takıldım. Yeni RAM'ler için yapmam gereken nedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Ayrıca bilgisayarımda 2 RAM girişi var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı