MacBook Pro fan temizliği ve termal macun değişimi

mseryındex

Centipat
Katılım
27 Aralık 2019
Mesajlar
127
Merhabalar, 2.el 2017 model 13inç MacBook Pro satın aldım yeni fakat biraz fazla ısınıyormuş gibi geldi ve fan da biraz gürültü yapıyor. Çok anormal derecede değil ama bir fan temizliği yapmak gerekli diye düşünüyorum. Cinebench testi yaptım 90 dereceleri geçti ve bayağı yüksek fan sesi geliyordu. Yetkili servise versem ne kadar ücret isterler fan temizliği için bilen var mı? Bir de termal macun değişimine gerek var mı sizce? Kaç yılda bir yenilenmeli Mac'lerde bu macun? Kendin de yaparsın diyebilirsiniz ama pek yetenekli değilim bu işlerde, alt kapağı açarken kesin hasar veririm. Garantisi yok bu arada cihazın.
 
Elektronik parçalara eliniz yatkınsa kendiniz değişim yapabilirsiniz. Eliniz bu işlere yatsın değilse bence hiç o toplara girmeyiniz. Yetkili apple servisinde bakım yaptırmanızı öneririm ücret talebinde bulunmayabiliyorlar. Not: 100-300 TL Arası ücret isteyebilirler.
Termal macun tavsiyem : Cooler Master MasterGel Regular Gri Termal Macun - MGX-ZOSG-N15M-R2 - incehesap.com
Teşekkürler, hiç yatkın değil o yüzden servise veririm hiç riske gerek yok bence de. Pozitif teknoloji'ye mail attım 250 tl + KDV dediler büyük ihtimalle çoğu yer bu fiyata yapıyordur. Temennim ücret talep etmeleleri tabi. :)
 
Bende 2014 var ve ben her sene yenilerim macunu. Zaten o kadar zor bir şey değil arkadaşın da dediği gibi eğer eliniz yatkınsa vida açma sökme işlerine sizde yapabilirsiniz. Tabi malum macbook vidaları standart vidalar gibi değil küçük tornavida uçları kullanmanız lazım. Bunları yapmak için malzemede şart.
 

Geri
Yukarı