MacBook Pro ile monitörü bağlarken ne kullanılmalı?

haktanbaskan

Yoctopat
Katılım
1 Ekim 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, MacBook Pro (13 inç, 2020, dört Thunderbolt 3 bağlantı noktası ) ürününe sahibim. Yeni bir monitör satın aldım. Aldığım monitör MSI Optix MAG322CQR.

Linke tıklayıp görebileceğiniz gibi şu girişlere sahip:

  • 1X DP (1.2a)
  • 2X HDMI (2.0b)
  • 1X USB Type-C (Display Port alternate)
Şimdi ben bu monitörü en iyi şekilde nasıl MacBook Pro'ya bağlarım? Hangi porttan ve hangi adaptör ile? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adamda 4K monitör yok gereksiz bu bir de yüksek Hz vermez gibi.
Monitorunun 4K olmamasi, alacagi cogu/neredeyse her kablonun 4K destegi vermeyecegi anlamina gelmiyor dostum :)Baslikta marketing amacli yazdiklarini dusunmekteyim. Ek olarak Macbook`ta Yuksek Hz almasi cok ta isine yaramayacak, gundelik kullanim yada is icin bu fark yaratmaz. Ustelik isinma miktarini da arttiriyor. O yuzden her zaman 100`lerce Hz kullanmak mantikli olmayabilir. Kendisi bu dogrultuda degerlendirmeli.

Ek olarak, cihazda sadece Type-C cikisi oldugundan oturu, bu tur bir kabloyu tercih etmesi onun isine gelecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün yorumlarına baktım 2K 165Hz destekliyormuş zaten.
@Jordan Belfort günlük kullanımda kaç Hz kullanmamı tavsiye edersiniz?
herhalde dogru tahmin ettim, marketing amacli 4k 60hz kadar destekliyor vs diye bir cumle icin yazmis olabilirler.

Hz kullaniminda ise, ben aktif olarak bir seyle yapacaksam 60hz kullaniyorum. Cihazim yuksek hz lerde normalden fazla isiniyor diye gozlemledim. Oyun da oynamayacagin icin sonucta, 60hz fazlasiyla yetmeli standart islere. Bazi arkadaslarimin 40 kusurlere cektigini biliyorum ama ben default degerde 60hz de kullaniyorum.
 
Eğer arkadaş günlük kullanım için alıyorsa 165 Hz alması tamamen yanlış 165 Hz 2K monitör alacağına 60 Hz alırdı arada fiyat farkı çok fazla ne de olsa
 
Günlük kullanım için aldım oyun için değil, yanlış mı yaptım? Önerebileceğiniz var mı günlük kullanım için olan iyi bir monitör? Özel mesaj da atabilirsiniz buradan da yazabilirsiniz. İade etme hakkım var şu an.
@GrsMiller
@Jordan Belfort
 
Son düzenleme:
Günlük kullanım için aldım oyun için değil, yanlış mı yaptım? Önerebileceğiniz var mı günlük kullanım için olan iyi bir monitör? Özel mesaj da atabilirsiniz buradan da yazabilirsiniz. İade etme hakkım var şu an.
@GrsMiller
@Jordan Belfort
Hata, yanlış bir durum yok. Dediğim gibi ben de kullanıyorum 165hzli monitör iş için, kodlama için. Arkadaş sadece eğer fazla verdiyseniz bu özellikleri almak için vermenize gerek yoktu diyor. Hatalık durum yok yani. Her çıkan sesi dinlemeye gerek yok, monitörü sevdiyseniz verdiğiniz para sizi zora sokmadı ise ucuzu almalıyım diye plan yapmıyorsanız kullanabilirsiniz, he yok çok vermiştim madem öyle ucuzunu alayım derseniz iade hakkınız. Güle güle kullanın.

Misal ben alırken, 60 hzliler ile 120 144vs hzliler arasında 100 200tl fark vardı. Dedim almışken üstünü alayım. Ekstra bir durum yok yada yanlışlık. Ürün sizi mutlu etsin yeter :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı