MacBook Pro M3 Pil Sağlığı 54 Devirde %94'e Düşmüş

Kalibrasyon bataryanın sıfırlanıp sonra fullenmesi değil mi ara ara? Ne hep şarjda kullandım ne de hep bataryada. Kalibre sorunu olmamalı bence. Eğer oysa nasıl anlarız ve nasıl çözeriz?
Hocam benin acer nitro nun pil sağlığı aldığım günden beri 100-92 arasında gidiyor. Sürekli değişiyor. Ben sorunu tespit ettim. Batarya full doldum zannederken aslında yüzde 92 doluyor ve haliye pil sağlığı 92 ye düşüyor. Pili belirli bir ayarda şarjda tuttuktan sonra full ışığı yandıktan sonra 100e kadar çıkıyor, bunun çözümu ise kalibrasyon 0a kadar boşaltıp 100 kadar doldurup bu işlemi duruma göre 3 kere tekrar etmek.

Hocam benin acer nitro nun pil sağlığı aldığım günden beri 100-92 arasında gidiyor. Sürekli değişiyor. Ben sorunu tespit ettim. Batarya full doldum zannederken aslında yüzde 92 doluyor ve haliye pil sağlığı 92 ye düşüyor. Pili belirli bir ayarda şarjda tuttuktan sonra full ışığı yandıktan sonra 100e kadar çıkıyor, bunun çözümu ise kalibrasyon 0a kadar boşaltıp 100 kadar doldurup bu işlemi duruma göre 3 kere tekrar etmek.
Tabii üşendiğim için yapmıyorum :)

İyileştirilmiş pil şarjını açmazsanız ve sürekli %100 pili şarj ederseniz sağlığı düşer bu çok basit bir denklem. Ya döngü sayınız az olacak ve pil sağlığınız düşecek, ya da döngü sayınız fazla olacak sağlığı düşmeyecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı