Çözüldü MacBook Pro M3 – SD kart yuvası sorun çıkartıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ScamEmre

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Fotoğraf ve Video, Hareketli Grafik Tasarım
MacBook Pro M3 – SD kart yuvası sorunu (sadece restart anında okuyor)

Merhaba,

M3 çipli MacBook Pro cihazımda garip bir SD kart sorunu yaşıyorum. Durumu adım adım özetleyeyim:
  • Bilgisayar yeniden başlatılırken (restart sırasında) SD kart takılıysa, sorunsuz şekilde okuyor.
  • Ancak bilgisayar açıldıktan sonra SD kartı çıkartıp tekrar taktığımda artık tanımıyor.
  • Farklı SD kartlarla denedim; sadece ilk takılı olanı restart sırasında tanıyor. Sonradan taktığım kartları ise görmüyor.
  • İlginç şekilde, daha önce hiç takılmamış farklı bir SD kartı taktığımda onu da okuyor, ama onu da çıkarıp yeniden takarsam artık tanımıyor.
  • Kartlar exFAT formatında; Windows'ta ve harici Type-C SD kart okuyucuyla Mac'te sorunsuz çalışıyorlar.
  • Güvenli modda başlattım, yine aynı şekilde davranıyor.
  • macOS yeniden kuruldu ve farklı bir kullanıcı oturumunda da denendi. Başlangıç uygulamaları tamamen devre dışı bırakıldı. Sorun yine de devam ediyor.

Ekran Resmi 2025-06-19 18.04.17.png

Ekran Resmi 2025-06-19 22.46.41.png

Ekran Resmi 2025-06-19 22.46.46.png

Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı?

@claus @tristessehivernale

Sizleri etiketlememin sebebi bundan 5 yıl önce 8600k sisteme macOS kurulumu yapmıştık ve bilgileriniz beni büyülemişti. Belki bu konu hakkında fikirleriniz yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi?

Evet FAT32 ile deneyince sorun çözüldü. 9 aylık bir sürecime tekte çözüm olduğun için çok teşekkür ederim.

FAT32'yi default Windows ve Mac de biçimlendirme seçeneği olmayınca denememiştim. Rufus ile hallettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı