ScamEmre Hectopat Katılım 16 Nisan 2020 Mesajlar 220 Makaleler 1 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Fotoğraf ve Video, Hareketli Grafik Tasarım 19 Haziran 2025 #1 MacBook Pro M3 – SD kart yuvası sorunu (sadece restart anında okuyor) Merhaba, M3 çipli MacBook Pro cihazımda garip bir SD kart sorunu yaşıyorum. Durumu adım adım özetleyeyim: Bilgisayar yeniden başlatılırken (restart sırasında) SD kart takılıysa, sorunsuz şekilde okuyor. Ancak bilgisayar açıldıktan sonra SD kartı çıkartıp tekrar taktığımda artık tanımıyor. Farklı SD kartlarla denedim; sadece ilk takılı olanı restart sırasında tanıyor. Sonradan taktığım kartları ise görmüyor. İlginç şekilde, daha önce hiç takılmamış farklı bir SD kartı taktığımda onu da okuyor, ama onu da çıkarıp yeniden takarsam artık tanımıyor. Kartlar exFAT formatında; Windows'ta ve harici Type-C SD kart okuyucuyla Mac'te sorunsuz çalışıyorlar. Güvenli modda başlattım, yine aynı şekilde davranıyor. macOS yeniden kuruldu ve farklı bir kullanıcı oturumunda da denendi. Başlangıç uygulamaları tamamen devre dışı bırakıldı. Sorun yine de devam ediyor. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? @claus @tristessehivernale Sizleri etiketlememin sebebi bundan 5 yıl önce 8600k sisteme macOS kurulumu yapmıştık ve bilgileriniz beni büyülemişti. Belki bu konu hakkında fikirleriniz yardımcı olur. Son düzenleyen: Moderatör: 22 Haziran 2025
MacBook Pro M3 – SD kart yuvası sorunu (sadece restart anında okuyor) Merhaba, M3 çipli MacBook Pro cihazımda garip bir SD kart sorunu yaşıyorum. Durumu adım adım özetleyeyim: Bilgisayar yeniden başlatılırken (restart sırasında) SD kart takılıysa, sorunsuz şekilde okuyor. Ancak bilgisayar açıldıktan sonra SD kartı çıkartıp tekrar taktığımda artık tanımıyor. Farklı SD kartlarla denedim; sadece ilk takılı olanı restart sırasında tanıyor. Sonradan taktığım kartları ise görmüyor. İlginç şekilde, daha önce hiç takılmamış farklı bir SD kartı taktığımda onu da okuyor, ama onu da çıkarıp yeniden takarsam artık tanımıyor. Kartlar exFAT formatında; Windows'ta ve harici Type-C SD kart okuyucuyla Mac'te sorunsuz çalışıyorlar. Güvenli modda başlattım, yine aynı şekilde davranıyor. macOS yeniden kuruldu ve farklı bir kullanıcı oturumunda da denendi. Başlangıç uygulamaları tamamen devre dışı bırakıldı. Sorun yine de devam ediyor. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? @claus @tristessehivernale Sizleri etiketlememin sebebi bundan 5 yıl önce 8600k sisteme macOS kurulumu yapmıştık ve bilgileriniz beni büyülemişti. Belki bu konu hakkında fikirleriniz yardımcı olur.
Çözüm tristessehivernale 20 Haziran 2025 Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi?
Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi?
tristessehivernale Terapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 30 Ekim 2017 Mesajlar 12.010 Makaleler 63 Çözümler 170 20 Haziran 2025 #2 Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi? Artı 0 Eksi Çözüm
Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi?
KS KS ScamEmre Hectopat Katılım 16 Nisan 2020 Mesajlar 220 Makaleler 1 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Fotoğraf ve Video, Hareketli Grafik Tasarım 21 Haziran 2025 #3 tristessehivernale dedi: Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi? Genişletmek için tıkla... Evet FAT32 ile deneyince sorun çözüldü. 9 aylık bir sürecime tekte çözüm olduğun için çok teşekkür ederim. FAT32'yi default Windows ve Mac de biçimlendirme seçeneği olmayınca denememiştim. Rufus ile hallettim. Artı 0 Eksi
tristessehivernale dedi: Yani portta fiziksel bir sorun olsa hiç okumazdı diye düşündüm. Kartı exFAT yerine FAT ile de denedin mi? Genişletmek için tıkla... Evet FAT32 ile deneyince sorun çözüldü. 9 aylık bir sürecime tekte çözüm olduğun için çok teşekkür ederim. FAT32'yi default Windows ve Mac de biçimlendirme seçeneği olmayınca denememiştim. Rufus ile hallettim.
tristessehivernale Terapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 30 Ekim 2017 Mesajlar 12.010 Makaleler 63 Çözümler 170 22 Haziran 2025 #4 Estağfurullah, rica ederim. Artı 0 Eksi