MacBook Pro M4 base batarya sağlığı için ne yapılmalı?

Spayzl

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben MacBook Pro M4 base model satin aldim. Ama sanki ilk kullanimdan itibaren şarj biraz hizli dusuyor gibi, bunu azaltmanin bir yolu yok mu? Ve bunun pil sagligini nasıl koruyabilirim, 80-20 kurallarini uyguluyorum cunku korkuyorum pil sagliginda aksama olur diye. Bu bilgisayardan ben ders çalışacağım 8-10 saat arasi bir şey beni goturur mu? 80 şarj beni kurtarir mi ya da 100 şarj mi etmeliyim? Eger pil sagligi 90 falan olursa kullanimda ne gibi degisiklikler oluyor?

Benim MBP 4 yıllık pili %85, her türlü günü çıkarıyor. Chrome aşırı şarj yiyor, safari kullan. Onun dışında illa 80-20 yapmana gerek yok, hayatımızı kolaylaştırması gereken cihazlara bebek gibi bakmak saçma bence. Şarjı 20'nin altına çok düşmesin yeter.

Benim mbp 4 yıllık pili %85, her türlü günü çıkarıyor. Chrome aşırı şarj yiyor, Safari kullan. Onun dışında illa 80-20 yapmana gerek yok, hayatımızı kolaylaştırması gereken cihazlara bebek gibi bakmak saçma bence. Şarjı 20'nin altına çok düşmesin yeter.

Yanitin icin teşekkürler hocam, bence 80-20 hayat kurtarir. %100'den %85 olunca ne gibi farklilik oldu?

Yanitin icin teşekkürler hocam, bence 80-20 hayat kurtarir. %100'den %85 olunca ne gibi farklilik oldu?
Benim kullanımımı çok etkilemedi. 80-20 faydalı zaten ama bu kadar da takıntılı olmaya gerek yok bence. Gece şarjda bırak ertesi gününü çıkarsın yeter. Zaten 80’in üzerine çıkınca cihaz kendi kendine şarj olma hızını yavaşlatıyor, 2-3 saatte falan çıkar 80’den 100’e, öyle diyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı