MacBook Pro macOS kurulmuyor

Robin21

Femtopat
Katılım
24 Aralık 2021
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle uzun bir zamandan beri uğraştığım bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Elimde (açamadığım için) tam yılını bilmediğim ama sanırsam 2010 sonrası olan bir MacBook Pro 17' var.

Bu bilgisayar bir gün açtığımda açılmadı. Ben de birkaç sefer sistem kurmaya çalıştım ama kuramadım. Hard Disk'e yaptığım test sonucunda hard Disk'in bozulduğunu anladım ve yeni hard disk taktım. O saatten sonra ne yaptıysam sistem kuramadım. Bir yerden bulduğum ama çalışıp çalışmadığına emin olmadığım Snow Leopard DVD'si ile denedim. Flash bellekten birçok macOS sürümü denedim ama olmadı. Ama işin ilginç tarafı macOS kurmak için taktığım hard diskte Windows 10 yüklü ve MacBook Pro Windows 10'u sorunsuz bir şekilde açıyor ki ben de bundan dolayı bilgisayarda herhangi bir donanım hatası olmadığını düşünüyorum. Belki de bir hata vardır. Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iki defa tarama yaptım her ikisinde de herhangi bir sonuç vermedi. Sadece alttaki gibi Found 1.
1641063301917.jpeg

Alt kısmında Part no bulamadım acaba Serial no olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Found 1 dedikten sonra herhangi bir klasör vb. göremediniz mi? Hayır hayır, Serial No değil. Part numarasına göre tam modeli belirleyecektim. İmaj kaynaklı olabilir. Şu anlık NVRAM sıfırlamayı deneyebiliriz fakat Windows EFI'sine zarar verir mi fikrim yok. Zira OpenCore'u USB'siz bootlarken, OpenCore'un boot entry'si siliniyordu. Yani burada macOS için NVRAM resetlerken, Windows'un boot entry'si silinir mi bir şey diyemeyeceğim. Önemli dosyam yok, denemek istiyorum derseniz:
Mac'inizi kapatıp tekrar açın ve hemen şu dört tuşu birlikte basılı tutun: Option, Komut, P ve R. Tuşları yaklaşık 20 saniye sonra serbest bırakın. Bu işlem bellekten kullanıcı ayarlarını siler ve değiştirilmiş olabilecek bazı güvenlik özelliklerini geri yükler.

OS X üzerinden mesaj attığınız görünüyor. Keşke başından söyleseydiniz. El Capitan sürümünü indirip, macOS üzerinden önyüklenebilir bellek haline getirebilirsiniz.

 
Found 1 dedikten sonra herhangi bir klasör açılmadı. NVRAM sıfırlamayı önceden denemiştim, şu anda tekrardan denedim ama sonuç aynı oldu. İlk yazdığım yerde macOS olduğunu söylemiştim ama Recep Bey, Windows üzerinden bootlamayı tercih etti herhalde. Eklediğiniz Apple Support linkinde olan her şeyi yaptım ama oradan da bir sonuç elde edemedim. MacOS üzerinden El Capitan App dosyasını bulmak zordu ama bayağı araştırdıktan sonra bulabildim. MacOS üzerinden DMG ile boot etmeyi çok başaramadım. Önerebileceğiniz başka bir yol var ise onu da deneyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazım yanlışları için özür dilerim. Hızlı yazdım, çok anlatım bozukluklarına bakamadım. Şöyle anlatayım, bende şu an El Capitan.App dosyası mevcut. Onu macOS üzerinden Terminal aracılığıyla boot ettim fakat aynı hatayı aldım. El Capitan.dmg dosyasını da macOS üzerinden boot etmeyi başaramadım.
 
Öyleyse daha uzun ve anlaşılacak şekilde açıklayayım. Size attığım linkte, macOS üzerinde hem listeden bir macOS sürümünün yükleyicisini nasıl indirebileceğiniz, hem de indirdiğiniz yükleyiciyi bir flash belleğe nasıl yazacağınız anlatılmakta. Burada ne TransMac, ne de başka bir şey kullanılıyor. Terminal üzerinden belleğe yazılıyor. Siz bu adımları denediniz mi, denemediniz mi anlayamadım. "macOS üzerinden Terminal aracılığıyla boot ettim". Burada söylemeye çalıştığınız şey "macOS üzerinde Terminal aracılığıyla belleğe yazdım" mı?
 
Bu işlemden sonra Uygulamalar klasörünüze OS X El Capitan Yükle adlı bir uygulama yüklenir. Bilgisayarı başlatabilen yükleyiciyi oluşturmak için disk görüntüsünü veya .pkg yükleyicisini değil, söz konusu uygulamayı kullanmanız gerekir.

Adımlara dikkat edelim öyleyse.
 
Göndermiş olduğunuz Apple Support linkinden El Capitan'ı indirdiğimde 'OS X El Capitan Yükle' diye değil de sadece DMG dosyası olarak indiriyor. DMG dosyasının içerisinde aramama rağmen 'OS X El Capitan Yükle' dosyasını bulamadım.

Ben 'OS X El Capitan Yükle' olan dosyayı başka bir kaynaktan indirdim. Onu indirdiğimde de 'OS X El Capitan Yükle' simgesi Uygulamalar kısmına gelmedi ben de manuel olarak uygulamalar klasörüne taşıdım, uygulamalar klasörüne taşıdıktan sonra macOS üzerinde Terminal aracılığıyla belleğe yazdım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı