MacBook Pro vs ASUS ROG Zephyrus G14

Bütçe
17000

Heinz Guderian

Kilopat
Katılım
26 Aralık 2015
Mesajlar
1.923
Makaleler
4
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Halihazırda MacBook Air 2018 kullanıcısıyım. Bilgisayarımı yakında değiştirmeyi düşünüyorum. Yükseltip, mbp 13" M1 alasım vardı lakin bu ASUS olan bilgisayarı görene kadardı.

Beni acayip derecede ikileme soktu. Bu arada ASUS'u alırsam 2K ekranı olan modelini alacağım.
Şimdi ASUS bilgisayarda harici güçlü ekran kartı da var, 14 inç şarjı da çok gidiyor. Lakin diğer yanda macOS sadeliği var... Oyun oynayan da bir insanım, mesela tatilde veya şehir dışında masaüstü bilgisayarım yokken ASUS ile oyun da oynayabilirim.
Lakin aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okuyorum ve programlama ile çok iç içeyim.
Seçim yapmamda bana yardımcı olur musunuz? 3-4 sene kullanırım çünkü.
Saygılar.

1631096315150.png
 
Aynı şekilde bu ikisi arasında kalıp, daha sonra gidip G15 2K aldım. Çok menunum. Tek pişmanlığım keşke bekleyip M16 alsaydım çünkü onda kamera var ama diğer Asus'larda yok.

Yine de Mac'ten bir pişmanlığın yoksa ayrılmanı önermem. Oyunlar için de onlarsız olmaz diyorsan Zephyrus'u düşünebilirsin. Ayrıca Zephyrus'u anlatırken pil ömründen, touchpadinden ve inceliğinden bahsederken Windows'un MacBook'u diyorum. 3060 versiyonu 4-5 sene rahat götürür gibi duruyor.
 
Aceleniz yoksa beklemenizi öneririm. Bu kış Apple yeni m çip ve 16" tanıtacak deniyor, görmekte fayda var bu ürünleri. Ne üzerinize çalıştığınızı bilmiyorum ama MacBook mobilite olarak üstüne olmayan bir cihaz bence. Hatta belki şanslıysak 14 Eylül'deki lansmanda bile görebiliriz, umarım öyle olur.
 
Böyle diyip macOS sadeliği zırvalaması komik,ya oyun oynarsın ya oynamazsın.
Şimdi oyun bağımlısı bir insan değilim oynadığım oyunlar single player ve uzun saatler oynamıyorum. Bu konuda ikilemde kaldım bana aratır mı acaba diye. Ama aşalayıcı bis üslup ile cevap veriyorsunuz.
Zırva falan hayırdır yani. Karşında arkadaşın yok konuşurken dikkatli ol.
 

Geri
Yukarı