Macbook Pro'lar Alınır mı?

Whistlee

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Programcı
Merhaba arkadaşlar,
6 senedir Asus N56VZ kullanıyorum. Bundan öncede masaüstü bilgisayar kullanıyordum. Lakin eskisi kadar oyun oynamıyorum. Arada sıkıldıkça oyun oynuyorum. Zamanımı daha çok programlama ile geçiriyorum.
Ben de macOS işletim sistemini laptopuma daha önce kurup deneyimlemiştim.
Son bir kaç gündür Macbook Pro'lara bakıyorum lakin özelliklerine göre fiyatı hem yüksek hem de çoğu modifikasyona izin verilmiyor.

Örneğin: En son çıkan Touchbar 15" Macbook Pro 4 tane thunderbolt 3 portu dışında başka bir şey yok. Bunun bir önceki 2015 kasasında ise USB portu, Thunderbolt 2, SD kart yuvaları mevcut. Yeni çıkan touchbar modellerinde ise SSD dahil hiçbir şeyi değiştirmeye izin vermiyorlar.

Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Touchbar olanı mı yoksa 2015 modelini mi?

Not: Mümkünde bu tür bilgisayarları deneyimlemiş kişilerin önerilerini sunması hem benim açımdan hemde ileride bu tür konularda araştırma yapan kişiler açısından faydalı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür sorular kişisel konulardır. Param varsa en yeni çıkanı alır giriş çıkışlar için de aparat alır kullanırdım. Ama bütçem kısıtlıysa 2015 olanı alırdım. Benim kişisel düşüncem ise 2015 13’ olanı almak. Ben büyük bilgisayar sevmiyorum 13’ idealdir benim için. Dediğim gibi bütçe sıkıntınız yoksa en günceli her zaman iyidir.

15 inç rahat oluyor. 13 baya ufak gözüküyor. Şuan 2015 ve 2016 modellerinde ram ve ssd değiştirme şansı yokmuş. Anakarta tümleşik yapmışlar.
Şuanki bilgisayarıma SSD alıp HDD'yide DVD yerine aparat alarak baya bi hızlandırmış.
Bende 2012 modellerini inceledim. Bunları yapınca yeni çıkan modellere yakın bir performans sergiliyormuş. Hem ram ve harddiski değiştirme seçeneğide mevcut.
Yani sınırsız bütçe olsa bile hiçbir parçası değişmeyen bir cihazı almak bana saçma geliyor. Çünkü ciddi anlamda planlı eskitmenin kurbanı olmuş oluruz. En azından temel bileşenleri değiştirebilseydik sıkıntı olmayacaktı. Portlar konusunda sıkıntı yok. Bir kaç aparatla çözülebilir. Benim tek sıkıntı ettiğim nokta hiçbir parçanın değişememiş olması.

Apple gene 2yıl garanti ve 7 yıl parça garantisi sağlıyor ama ne bileyim güvenemiyorum firmalara. Alacağım bilgisayarı uzun süreli kullanmak istiyorum şuan kullandığım gibi.

15 inç rahat oluyor. 13 baya ufak gözüküyor. Şuan 2015 ve 2016 modellerinde ram ve ssd değiştirme şansı yokmuş. Anakarta tümleşik yapmışlar.
Şuanki bilgisayarıma SSD alıp HDD'yide DVD yerine aparat alarak baya bi hızlandırmış.
Bende 2012 modellerini inceledim. Bunları yapınca yeni çıkan modellere yakın bir performans sergiliyormuş. Hem ram ve harddiski değiştirme seçeneğide mevcut.
Yani sınırsız bütçe olsa bile hiçbir parçası değişmeyen bir cihazı almak bana saçma geliyor. Çünkü ciddi anlamda planlı eskitmenin kurbanı olmuş oluruz. En azından temel bileşenleri değiştirebilseydik sıkıntı olmayacaktı. Portlar konusunda sıkıntı yok. Bir kaç aparatla çözülebilir. Benim tek sıkıntı ettiğim nokta hiçbir parçanın değişememiş olması.

Apple gene 2yıl garanti ve 7 yıl parça garantisi sağlıyor ama ne bileyim güvenemiyorum firmalara. Alacağım bilgisayarı uzun süreli kullanmak istiyorum şuan kullandığım gibi.

MacBookları çok uzun süre kullanırsınız. O konuda bi sıkıntınız olmasın. Parça değişimi Apple tarafından yapılıyor yapılmıyor değil. Sadece bunu siz yapamıyorsunuz. Zaten sizin yapmanızda pek tavsiye edilen bir durum değil. Bir sorun çıkarsa bilgisayarınız çöp olabilir. En güncelini alırsanız ve iyi bir macbook ise en az 6 yıl götürür. Ve bunların dışında eski bilgisayarlar şimdikiler kadar taşınabilir değil. 2012 model olan çok ağır. 2,56KG ağırlığı var. Pil konusu desen sıfırı bile Apple’ın sitesinde 7 saate kadar kablosuz bağlantı diyor. Bir de sen bilgisayarı güçlendirirsen bu süre daha da azalacak. Bunları da düşünürsek pek akıl kârı değil açıkçası. Tabi yine sizin kararınız kullanan ve parayı verecek olan sizsiniz ama alıpta pişman olmanızı istemem.

Uzun süre pc kullanıcısı olarak her şeyin tümleşik olmasıa dert yanan birisiyim. Apple destek bölümünde sordum işte ben bunu aldım fakat ileride parça değişimini teknik servisler parası ile yapabiliyor mu dedim. Adam şey diyor direk anakartı değiştiriyorlarmış. Yani atıyorum ramin birisi bozuldu. Sırf onun için komple anakart değişiyorlar. Gene bu konuda 7 yıl parça garantisi verdiklerini söyledi. Oda kullanıcı kaynaklı olmayan problemler için. Bilmiyorum gene de aldımı rahat 10 sene götürmesi gerek diye düşünüyorum. Ülkemizin ekonomik durumu da malum. Kasa sağlamlığı konusunda da macbooklara en yakın dell xps öneriyorlar ama oda kamerasını ekranın altına filan koymuşlar. Ekranın alt kısmı çok kaba gözüküyor. Birde 4k versiyonunda ekranında sorun olduğunı belirten var.
Asus n56vz laptopumu gerek tasarım gerekse de performans konusunda beni yarı yolda bırakmadı. Lakin 6senesini dolduruyor ve dökülmeye başladı. Bende elimde olan parayı değerlendirmek için en iyisi macbook alayım dedim zaten hep istiyordum. Lakin her şey tümleşik olunca ne bileyim kendimi kötü hissettim.
Macbook prolar adı üstünde performans cihazı. Lakin niye incelik konusunda bu kadar takıntılılar bilmiyorum. 2012 modelleri de gayet ince ve şıktı. Eğer ince bilgisayar istiyorsan air versiyonunu alırdım. Kısacası yarım saltim inceltip bilgisayarı tablete dönüştürmek yerine insanın hayatını kolaylaştıran şeyler olmalıydı. İşte port kısmını cidden kafaya takmıyorum. Tek sorunum bu tümleşik olması. 2015 versiyonlarını da sordum oda tümleşikmiş.

Not: İncelemelerde macbook pro alan kişiler memnun kaldığını söylüyor ama yüksek fiyatı (dolar kurundan dolayı) insanı düşünmeye itiyor.

Mi Book Pro ya da yeni Xiaomi oyun ultrabooklarına bakılabilir bence.
İşte tasarım olarak pek kafaya takmıyorum. Asus n56vz laptopda gayet iyi tasarımı vardı. Mi Book Pro'ya bakıyorumda şimdi. Aynı macbook gibi yapmışlar. Lakin kasası filan sağlam mı? Gerçekten 5 sene sonra plastik kasalar ısıdan dolayı kırılmaya başlıyor. :)

Not: Bu arada firmaların özgün olması gerektiği taraftarıyım.

İşte tasarım olarak pek kafaya takmıyorum. Asus n56vz laptopda gayet iyi tasarımı vardı. Mi Book Pro'ya bakıyorumda şimdi. Aynı macbook gibi yapmışlar. Lakin kasası filan sağlam mı? Gerçekten 5 sene sonra plastik kasalar ısıdan dolayı kırılmaya başlıyor. :)

Not: Bu arada firmaların özgün olması gerektiği taraftarıyım.
Mi Book Pro'da MX150, Xiaomi Gamebook'larda ise GTX1060 GPU var. Kasa olarak sorun yaşayacağını pek sanmam ama garanti biraz sorun olabilir.

Eskisi gibi pek oyun oynamıyorum. Zaten cpu testlerine baktığımda birbirine benzer rakamlar çıkıyor. Amacım oyun oynamak olsaydı eGPU olayına el atardım. :)
Konudan da belirttiğim gibi her şeyin tümleşik olması sıkıntı değil mi?
Bu arada Apple yetkililer ile görüştüm eğer bir parçasını yükseltmek veya değiştirmek istersen anakart değişimi yapıyorlarmış buda bilgisayarın yarı fiyatına denk geliyormuş.
Birde diyelim ki SSD bozuldu. 7 yıllık parça garantisi veriyorlar ama kullanıcı taraflı sorun değilse ücretsiz düzeltiyorlarmış. Eğer kul

Geçtiğimiz hafta Macbook Pro 13'' A1708 modelini satın aldım. Kasayı gerçekten çok inceltmişler. Tek kötü yanı hava çıkış kanallarının çok ufak olması ve parçalarının anakarta gömülü olması.

Bunun yanında Macbook Pro candır der cümlelerimi burada noktalarım :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı