Macbook pro'nun ömrü ?

Mechatronic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar macbook pro kullanan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Macbook pro retina 13inç 256gb ssd li versiyonu 4-5 yıl boyunca kullanabilirmiyim ? Oyun oynamıyorum sadece mühendislik programları kullanıyorum ve windows kurmayı düşünüyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Bana kalırsa mühendislik programları(3D Max, Inventor) Quadro işlemci ile çok daha iyi çalışır. Apple alarak sadece ismine para vermiş oluyorsun ve gereken hizmetide alamıyorsun. Sana tavsiyem msi yada hp quadro işletime sahip bilgisayarlara bakman.

Merhaba arkadaşlar macbook pro kullanan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Macbook pro retina 13inç 256gb ssd li versiyonu 4-5 yıl boyunca kullanabilirmiyim ? Oyun oynamıyorum sadece mühendislik programları kullanıyorum ve windows kurmayı düşünüyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Aynı durum kendimde mevcut. Sadece terraria oynuyorum ve çoğunlukla mühendislik programları kullanıyorum. Sizin kullandığınız programlar nelerdir? 3 boyutlu modelleme programlarında quadro ekran kartları büyük avantaj sağlıyor.Fakat siz 10 milyon poligonun üzerine çıkmıyorsanız eğer quadro ekran kartına para vermeyin bana sorarsanız yada bu işten para kazanmıyorsanız. Workstation yani üzerinden para kazanılan cihazlarda quadro ekran kartları oluyor. Fiyatları epey yüksek oluyor. Baya bi ağır ve baya bir kalın oluyorlar. Tabii laptopların en büyük dertlerinden biri olan ısınma problemi diğer laptoplara nispeten daha az oluyor.
Kısa süre önce workstation almak istiyordum ama iyice düşündükten sonra vazgeçtim diyebilirim. Size nacizane tavsiyem, mühendislik programları için birden fazla monitör atamak gerekebiliyor. Ekran büyüklüğü avantaj sağlar. Ama siz harici monitör alırsanız sizin çok rahat işinizi görebilir. Mühendislik programları kullanırken birden fazla monitör gerçekten çok rahat oluyor.

Neyse sizin sorunuza gelicek olursak eğer; Technopat ın kanalında izlemiştim. Donanım performansı olarak 4 yıl çok rahat götürür ama parça, malzeme dayanımı olarak 6 yıl rahat gidebilir diyordu Recep BALTAŞ.

@otto_kahn üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim ve mekatronik bölümü okuyorum. Çizimde autocad ve solidworks kullanıyorum. Programlama dili olarakta java kullanıyorum. Macbook'u tercih etmemin bir sebebide hergün okula götüreceğim için hafif olması.

@otto_kahn üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim ve mekatronik bölümü okuyorum. Çizimde autocad ve solidworks kullanıyorum. Programlama dili olarakta java kullanıyorum. Macbook'u tercih etmemin bir sebebide hergün okula götüreceğim için hafif olması.

Autocad için bilgisayara gerek yok :) Autocad bana, T cetvelini alıp çizmek gibi geliyor. Autocad in mac versiyonu var ama Solidworks de mac versiyon yok, onun için Windows kurman gerekicek.

Autocad için bilgisayara gerek yok :) Autocad bana, T cetvelini alıp çizmek gibi geliyor. Autocad in mac versiyonu var ama Solidworks de mac versiyon yok, onun için Windows kurman gerekicek.
Evet çok hakkısın autocad'i ben de sevmiyorum ama yapacak birşey yok okulda mecburen görüyorum ;)
+ macbook'a windows yüklersem bir sıkıntı olur mu?

Evet çok hakkısın autocad'i ben de sevmiyorum ama yapacak birşey yok okulda mecburen görüyorum ;)
+ macbook'a windows yüklersem bir sıkıntı olur mu?

Tam olarak onu araştırıyorum. Sanırım sadece sabit diskten bir miktar kayıp veriyoruz o kadar. Java, C, C#, C+, C++ bu tür programlar için çok fark olucağını sanmıyorum ama ekran kartından emin değilim. İris ekran kartlarının Solidworks performansı gt750m den hatta gtx780m den bile daha iyi gözüküyor, tabii deneme fırsatım olmadı. Şimdi ekran kartlarının özelliklerini dikkate aldığımızda harici ekran kartlarının daha iyi olmasını bekleriz.

Tam olarak onu araştırıyorum. Sanırım sadece sabit diskten bir miktar kayıp veriyoruz o kadar. Java, C, C#, C+, C++ bu tür programlar için çok fark olucağını sanmıyorum ama ekran kartından emin değilim. İris ekran kartlarının Solidworks performansı gt750m den hatta gtx780m den bile daha iyi gözüküyor, tabii deneme fırsatım olmadı. Şimdi ekran kartlarının özelliklerini dikkate aldığımızda harici ekran kartlarının daha iyi olmasını bekleriz.
Bahsettiğin ekran kartı iris mi iris pro mu?

İris pro.
Autocad için yada C# tarzı programlar için fark olucağını düşünmüyorum. Ama 3 boyutlu modelleme için durum farklı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı