MacBook retina 2016 format sonrası hata veriyor

Mmatl

Yoctopat
Daha fazla  
MacBook Retina 2016BAŞI bir makinemiz var. Şifreyi unutmuş sahibi. Baktım iCloud hesabında cihaz görünüyor. "ver abicim halledeyim senin için" dedim ve macerayı başlatmış oldum.

Şifresi unutulan IPhone'lar gibi düşünmüştüm bu durumu çünkü.

Sorun ve sorum şu şekilde:

İçindeki veriler önemli değil deyince, nasıl format atıldığına Web'de biraz bakıp Disk İzlencesi kısmınına ulaştım. Her şeyi sildim. Sonra yine biraz Apple Support sayfasından command+r ile "macOS'i yeniden yükle" giriyorum. Sierra çıkıyor. Yükelemeye çalışıyorum ama sürekli hata veriyor sonunda.

Apple Support'ta tarif edilen yerlerde APFS seçeneğini yapamıyorum. Yüklemeyi becerememe sebebim bu galiba.

Sıkıştım kaldım. Yardıma ihtiyacım var... 🫤

Son düzenleyen: Moderatör:
Monterey dosyası dediğiniz, .iso yazılıyı seçmeniz lazım balenaEtcher .iso formatını destekler dosya falan seçmemeniz lazım.
O zaman sebebi belli. Dosya dmg uzantılı. Sizin attığınız mega dosyası hala açıktı ama 2 gb dan indirmeden sonra ücretli diyip kesti. Ben başka bir iso monterey bulayım

O zaman sebebi belli. Dosya dmg uzantılı. Sizin attığınız mega dosyası hala açıktı ama 2 gb dan indirmeden sonra ücretli diyip kesti. Ben başka bir iso monterey bulayım
Hocam konunun en başında .dmg formatını destekliyor demişim kusura bakmayın. GitHub - winexe0/dmg2iso: Converts Apple compressed dmg files to iso files. bu projede “install-windows.zip” dosyası işinize yarayabilir, .iso formatlı Monterey bulamazsın bu şekilde .dmg formatını dönüştürmeyi deneyebilirsiniz. Attığım dosya MEGA’nın talimatlarına göre bir miktar indirmeden sonra ücret talep eder, hatırladığım kadarıyla MEGA hesabı açarsanız 50GB’a yakın bedava depolama alanı veriyor.

Son düzenleme:
Hocam konunun en başında .dmg formatını destekliyor demişim kusura bakmayın. GitHub - winexe0/dmg2iso: Converts Apple compressed dmg files to iso files. bu projede “install-windows.zip” dosyası işinize yarayabilir, .iso formatlı Monterey bulamazsın bu şekilde .dmg formatını dönüştürmeyi deneyebilirsiniz. Attığım dosya MEGA’nın talimatlarına göre bir miktar indirmeden sonra ücret talep eder, hatırladığım kadarıyla MEGA hesabı açarsanız 50GB’a yakın bedava depolama alanı veriyor.
Dün gece 4 e kadar iso uzantılı dosyayı indirdim. Balena yine aynı hatayı verdi. Pes ettim bugün mac konusunda uzman bilgisayarcıya götürdüm yaptırdım dün geceden sonra.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ben beceremedim bir türlü 😐

Dün gece 4 e kadar iso uzantılı dosyayı indirdim. Balena yine aynı hatayı verdi. Pes ettim bugün mac konusunda uzman bilgisayarcıya götürdüm yaptırdım dün geceden sonra.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ben beceremedim bir türlü 😐
Rica ederim, bu tür işlerde biraz bilgi sahibi olmanız lazım yoksa iş içinden çıkılamıyacak hale gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı