MacBook vs Gaming Laptop

Bütçe
28000
Bunlar bilgisayar bile değil aslında GPU'yu bir şekilde çalıştırmak için şans kaza bir araya gelmiş rastgele hurda parçalar gibi geliyor M1 MBP kullandıktan sonra.

Olacakları şöyle sıralayabilirim:
* Zaten dandik olan touchpad 2. günde parmakla hafif dokununca takır tukur sallanacak, ilk attığınızdakinde gesture desteği bile olmayabilir
* Ekran en hafif sarsıntıda on saniye sallanacak
* Prizden çıktığı anda 2 saat sürmeden şarjı bitecek, ayrıca pildeki GPU performansı M1 MBA'den bile kötü olacak
* Bilgisayarın açma düğmesine bastığınız andan itibaren iğrenç bir fan sesi başlayacak ve susmayacak
* Deli gibi ısınacak
* Ses kalitesine hiç girmiyorum evlere şenlik
* Ekran %99 1080p
* Kalın kablolu ve hayvan gibi bir adaptör
* Kocaman bir kasa
* Berbat malzeme kalitesi
* Satarken para etmeyecek (bu farklı bir konu ama önemli sonuçta)

Düz M1 işlemci, 256 GB SSD ve 8 GB RAM'i başka bilgisayarı olmayan ve muhtemelen oyun oynamak isteyecek birine tavsiye etmem ama bu cihazlar içlerindeki GPU dışında karşılaştırılabilir değiller, içlerindeki GPU da tost makinası gerçi watt başına performans olarak karşılaştırmak lazım.
Tamam en büyük Apple fanı sensin. CS:GO veya Valorant oynamak istediğin zaman 27 Bin TL'lik bilgisayarını evde bırakıp internet kafeye gidersin o zaman. Ya da daha düşük bilgisayar performansı seçip daha yüksek kalitede malzeme kalitesi seçebilirsin. Mesela Acer Predator serisi aşırı sağlam, kendim de kullanıyorum. Bilgisayarın ekranı tek elle açılıyor, bu da menteşelerin bakım yapılmamasına rağmen uzun süre dayanabildiğine ve kaliteli olduğuna işarettir.
 
Hayatım boyunca Apple'ı hiç sevmedim hala da sevmem (M1'den sonra hala sevmiyor oluşumun nedeni çoğunlukla kişisel olsa da yaptıkları her şeyde beni delirten saçmalıklar var ama M1'in avantajları hepsini gözardı ettiriyor)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

M1 Max bu oyunları pilde saatlerce oynatıyor bununla karşılaştırılmayı bırak, uzaktan yaklaşabilen bir notebook yok. (Ayrıca çoğu emülatorle çalışıyor ona rağmen böyle)

Benim teorim Apple, MacBook satamamaya başladığında planladığı M1 hamlesini gerektiğinde piyasaya sürdü ve olay bitti.

Aynı malzeme kalitesine sahip "bussiness" notebooklar yine benzer fiyatlara sahipler ve 2, 3 kat güç tüketip (tabii ki prize takılı) hayvan gibi ısınarak ve fan sesiyle veriyorlar bu performansı.

30 sene boyunca Apple'ın toplamda avantajsız olduğunu düşünen biri olarak söylüyorum bunları.
 
Hocam sırf Touchpad'i için bile MacBook alınır ben bu kadar hızlı mouse kullanamıyorum bile.
 

Geri
Yukarı