MacBook yazılım için nasıldır?

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2023-03-27-12-23-26-626_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2023-03-27-12-23-26-626_com.opera.browser.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 28
Arkadaşlar, aklıma bir problem geldi. Unutmadan yazayım.

Şimdi bazı, Intel kullanan laptoplarda C-States problemi var. Bu sorun kronik olmakla birlikte çözümü yoktur. Siz, fareyi (touchpad hariç) hareket ettirdikçe laptop'tan tiz bir ses çıkar. C-States'i kapatırsan sorun çözülür. Ama bu sefer de laptop daha çok ısınır ve elektrik faturan fazla gelir. Arkadaşlarımdan (bu sorunu yaşayanlardan) bazıları laptop'u garantiye göndermelerine rağmen sorun bulunamadı diyip geri göndermişler. Sırf bu sebepten ötürü AMD işlemcili laptop ya da MacBook istiyorum aslında.


Peki beni tüm üniversite hayatımda götürür mü Macbook? Yani üniversitede Macbook'un karşılayamayacağı bir uygulamalı işlem yok değil mi? (Bir arkadaş Passmark testlerinden bahsetmişti, yazılım için önemliymiş galiba; bu testte herhalde iyi seviyededir Macbook).
Asıl Macbooklar uzun vadeli ürünler. Almayı düşünüyormuşsun. PT Bilişimden al bu arada.
 
Şuan da boşuna tartışıyoruz. Soruma cevap vermiyorsun. Koskoca yazı da sadece 1 yere odaklandın orayla uğraşıyorsun. Ama demiyorsun ki evet ya Maç şu anlamda avantajlı diye.
Birader akıl sağlığın yerinde mi? Yanlış yönlendirdiğim mesajım hangisi?

Baktım, ikna etti beni :D. Hocam bir de Microsoft 365'in Mac'de bir karşılığı var mı? (Excel, word vs.) Varsa ücretli mi?
Ücretsiz iWork programları var, Office formatında çıktı da alabiliyorsunuz. (.pptx, .docx, .xls)
 
Birader akıl sağlığın yerinde mi? Yanlış yönlendirdiğim mesajım hangisi?


Ücretsiz iWork programları var, Office formatında çıktı da alabiliyorsunuz. (.pptx, .docx, .xls)
Demedin mi arkadaşım stabil çalışmayan, kararlı çalışmayan programlar var diye? Hala bekliyorum sorumun cevabını.
 
Gaming laptop kullanıyordum daha fazla dayanamadım gittim MacBook Pro aldım şimdi dünya varmış diyorum niye diye sorarsan, Gaming laptoplar taşınabilir değil (ağırlar genelde), son modellerde her ne kadar bataryaları daha uzun gitsede bence hala yeterli değil (ama o kadar güçlü donanın ile biraz zor), bence fazla ısınıyorlar ve fanlar cidden gürültülü çalışıyor. Bu yazdıklarım tabii ki benim kişisel görüşlerim, beklenti ve ihtiyaçlarımı daha iyi karşıladığı için MacBook'a geçtim kesinlikle çok memnunum oyun konusuna gelirsek öyle çok büyük oyunlar oynamıyorsan rahat rahat oynarsın.
 
Henüz çalışmıyorum, öğrenciyim ve bu sene yazılım bölümünü tutturacağımı düşünüyorum. Bu yüzden bayramda laptop alacağım.

Ben konsterdan Mac'e geçtim benim için mükemmel bir deneyimdi ama sen yazılıma yeni gireceksen Mac önermem çünkü sınıfındaki çoğunluk Windows olacak derslerde Windows işletim sistemine göre anlatacak. Bence ilk 3 yıl Windows kullanmalısın daha sonra benim gibi Mac'e geçmen daha yararlı olur. Exstra olarak şunu söyleyeyim ki Mac diğer Windows bilgisayar lsrdan 6 7 kat daha hızlıdır yazışom konusunda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı