E hadi ben IOS app geliştiriyorum?Mac OS'un tasarlanma amacı bu zaten, iş. Ancak bir yazılımcı iseniz ne Windows ne de Mac OS, Linux biçilmiş kaftandır.
Az önce VSCode bir editör.Eğer Mac kullanıyorsanız kalsın, onunla da gayet yazılım geliştirebilirsiniz. VSCode denilen nimet sağolsun, tek IDE ile neredeyse bütün dilleri geliştirebiliyorsunuz.
Yeni bilgisayar alacaksanız illa Mac almanıza gerek yok. İki senedir kullandığım bilgisayarımda Windows'un yanına Fedora yükledim, mobil, masaüstü ve özellikle web geliştirdim ve yazılım konusunda şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
E hadi ben IOS app geliştiriyorum?
WPF form geliştiriyorum?
Ne olacak? Bir yazılımcı kendi ihtiyaçlarını belirleyebilmeli.
Yanlış bir yaklaşım.
Çile çekmek de bir tercih tabiki.Burada geliştirme ortamından basediliyor, geliştirdiğin program için işletim sistemi değiştirilmez. Ortam için işletim sistemini kullanırsın, test etmek için farklı sistemler veya yan işletim sistemleri, sanal sistemler vb. kullanırsın. Önce profesyonel çalışmayı öğrenin, sonra tartışırız.
Çile çekmek de bir tercih tabiki.
Ki en başından olayı biraz yanlış anlamışsınız.Peki, siz yazdığınız uygulama için devamlı olarak işletim sistemi değiştirmeye devam ediniz. Veya kabullenip öğrenmeye çalışınız, sizin vereceğiniz bir karar. Tartışma bitmiştir.
Ki en başından olayı biraz yanlış anlamışsınız.
İstiyorsa MacBook alıp neden linux kurmasın?
Yanına kurabilir gayet? Bu işin fiziki, taşınabilirlik, pil ömrü boyutu da var.
Kendi ihtiyaçlarını kendi belirlemeli bence.
Benim fikrim OS X in Linux a göre daha rahat olduğu yönünde. Sistemin gereksizlikleri yerine yapılan işe odaklanılabilir.
"Linux ancak boş vaktiniz varsa değerlidir" diye bir söz hatırlıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.