Macbook'ların Windows'lu cihazlara göre daha seri çalışması

161553

Hectopat
Makaleler
1
Düşük donanımlı bir Macbook, Windows'lu laptopa göre daha hızlı çalışabiliyor. Apple bunu nasıl başarıyor? İşletim sisteminin özelliklerinden mi kısıyor yoksa herşey yazılım farkı mı?

Yazılım yani OS fakat şöyle bir durum var. MacOS'lar sadece Apple ürünlerinde kurulu geliyor yani kendileri cihazları toplarken yazılımlarını da kendisi yapıyor, bu yüzden uyum sorunu neredeyse yok. Windows işletim sistemli cihazlarda öyle mi? Hayır, binlerce ürün var ve hepsinde aynı performansı almazsınız. Binlerce kombin var.

Özellik kısma diye bir durum yok. Apple kendine özel bir işletim sistemi yazıyor ve cihazların donanımlarını da bu işletim sistemi ile en düzgün çalışacak şekilde ayarlıyor. Her şey yazılımda bitiyor aslında. Klasik bir laf vardır: "Apple'ın donanımına değil yazılımına para veriyoruz" diye. Kısmen doğru bir söz diyebiliriz :)

MacOS zengin bir ailede doğmuş tek çocuk gibidir. Her istediğine ulaşabilir, her şey o daha doğmadan planlanmıştır. Windows ise 9 çocuklu kürt ailede doğmuş birey gibidir. Yaşam alanında mücadele verir, bazen adı bile unutulur. Tesadüfen doğmuştur ve olaylar onun planladığından bağımsız olarak gelişir.

Düşük donanımlı bir Macbook, Windows'lu laptopa göre daha hızlı çalışabiliyor. Apple bunu nasıl başarıyor? İşletim sisteminin özelliklerinden mi kısıyor yoksa herşey yazılım farkı mı?
Apple kendi işletim sistemini doğal olarak kendi bilgisayarlarına göre ayarlıyor. Microsoft Windows'u dünya üzerindeki tüm sistem kombinasyonlarına göre tasarlayamayacağına göre düşük performans veriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı