Çözüldü MacBookPro9,2 Windows Ses Sürücüsü Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Taner snn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda ses kartı sürücüsü yüklü değil ve yükleyemedim. Realtek kurdum fakat sorunum çözülmedi. Resimler aşağıdaki gibidir.

1.PNG
2.PNG
3.PNG

Donanım kimliğini paylaşın.
Donanım kimliğim : PCI\VEN_8086&DEV_1E20&CC_0403

bu şekilde bende "devid.info" adresinden indirip denemiştim ama olmadı.

Anakart modelini söyler misin?

Ben "Macbookpro" kullanıcısıyım "Bootcamp" ile Windows kurdum anakart modelim aşağıdaki gibidir.

Capture.PNG

Çözüm

Mac Boot Camp ile Win 10 Ses Sorunu çözümü​

Merhaba arkadaşlar Mac'de Windows 10 yükledikten sonra ses sorunu yaşayan arkadaşlar DriverHub sürücü aracını kendi sayfasından indirip kurduktan sonra otomatik driverları bulup bu sorundan kurtulabilir. Bende de bu sıkıntı oldu sorunu bu şekilde çözdüm sorunu çözmeye çalışırken araştırma yaptığımda birçok kişinin aynı sıkıntıyı yaşadığını gördüm. Bundan dolayı çözümü paylaşmak istedim. DriverHub uygulamasının linkini de aşağıda paylaşacağım. Herkese kolay gelsin.

DriverHub.PNG
Tamam. Donanım Kimliği paylaşın tekrar, araştırıp durumdan haberdar ederim. Çözümü bulursam bu akşam bağlanırım.

Bu arada şuan Versiyon 1703 iniyor belki etkisi olur bilemiyorum.
Donanım Kimliği :

Kod:
PCI\VEN_8086&DEV_1E20&SUBSYS_72708086&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_1E20&SUBSYS_72708086
PCI\VEN_8086&DEV_1E20&CC_040300
PCI\VEN_8086&DEV_1E20&CC_0403

Epey araştırdım. Konu dallandı budaklandı. Nihayetinde söylenen şu: Apple, Windows 10 için Bootcamp 6'yı çıkarmış. Bootcamp 6 sürücüleri gerekli uyumluluğu sağlıyormuş...

Tabi Apple bu sürücüleri doğrudan indirmeye sunmuyor...

Ama bu Script ile indirilebiliyormuş:

Releases · timsutton/brigadier · GitHub

Çalıştırırken MacBook modelinizi giriyorsunuz:

upload_2017-7-16_22-47-48.png

Ve indirme başlıyor:

upload_2017-7-16_22-48-16.png

Epey araştırdım. Konu dallandı budaklandı. Nihayetinde söylenen şu: Apple, Windows 10 için Bootcamp 6'yı çıkarmış. Bootcamp 6 sürücüleri gerekli uyumluluğu sağlıyormuş...

Tabi Apple bu sürücüleri doğrudan indirmeye sunmuyor...

Ama bu Script ile indirilebiliyormuş:

Releases · timsutton/brigadier · GitHub

Çalıştırırken MacBook modelinizi giriyorsunuz:

Eki Görüntüle 248655

Ve indirme başlıyor:

Eki Görüntüle 248656

Artık yapacak bir şey yok fakat nedense 1 hafta önce Windows 8 vardı her şey sorunsuzdu (1 yıldır kullandığım) ben performansı arttırmak adına temiz kurulum yapmak istedim baştan Win8.1 kurdum fakat ses yoktu (dün) sonra bir daha formatlayıp Win8.1 kurdum belki ses sorunu düzelir diye (bügün) ama değişen bir şey olmadı. Windows 10'a yükselttim dediğiniz gibi ama yine düzelmedi (bügün), 1-2 sene önce yine Bootcamp ile Windows yüklemesi yapıyordum (Windows 7, 8, 10), defalarca tüm Windows sürümleri sorunsuzdu, Windows 10'da yapmıştım hiçbir sorunla karşılaşmamıştım yeni bir sıkıntı herhalde.

Müsait bir zamanda bir de bu sürücüyü deneyebilir misiniz?

http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp79001-79500/sp79350.exe

Bu konuya tekrar döneceğim:

Windows 8 RTM audio driver issue on rMBP
Hocam bu sürücüyü de deneyeceğim eğer olmazsa Mac'i son sürümüne güncelleyip, verdiğiniz linkteki Firmware güncellemelerini yapıp temiz kurulum deneyeceğim. Sizi de daha fazla yormak istemiyorum.
Sürücüyü yükledim ne yazık ki fayda etmedi.

Dediğiniz gibi güncellemeleri yapıp temiz kurulum yaptım ve sorunum düzeldi teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı