MacBook'ta Harici Diskten Windows 10 Çalıştırma

corrak

Megapat
Merhaba,

MacBook Air 2017 128gb modelini kullanıyorum. İşim dolayısıyla windows ve windows tabanlı bazı uygulamaları kullanmam gerekiyor. Aynı zamanda OS de kullanıyorum. Depolama sorun yarattığı için aynı diske bootcamp ile iki işletim sistemini birden kuramıyorum. Harici bir harddiske windows kurup, istediğim zaman takıp bilgisayarımı windows ile başlatmam mümkün mü? Eğer mümkünse bunu nasıl yaparım?

Okuduğunuz için teşekkürler, iyi günler.

Evet, mümkün.
  • Önce Rufus gibi bir yazılım ile Windows 10 imajını Windows To Go seçeneğini seçerek UEFI olarak yazdırın.
  • Ardından Boot Camp'i açarak USB diski boot edin.
  • Windows 10 imajı ilk başlangıçta standart ayarlarını tamamlayıp size kişiselleştirme ekranını açacaktır.
  • Sistemin bilgilerini kaydedip masaüstüne ulaştıktan sonra BootCamp sürücülerini kurmayı unutmayın. Aksi takdirde Apple kimlikli ürünleriniz (Sihirli Klavye, Fare gibi) çalışmayacaktır.

Dipnot: Bu diske kurduğunuz Windows UEFI desteği olan tüm bilgisayarlarda çalışmaya hazır ve donanımsal değişikliklere karşı sorunsuzca hizmet vermeye devam edebilir. Ayrıca tam teşekküllü bir Windows sürümüdür, taşınabilir sürüm olması için kırpılmış bir sürüm değildir. Insider güncellemeleri dahil her şeyi sorunsuzca desteklemektedir.

Eğer bu yöntem çalışmazsa şu rehberdeki adımları uygulamayı deneyin.
Tech Tip: How to Use Boot Camp on an External Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar zamanında bende bu araştırmayı yapmıştım fakat benim isteğim daha farklı bir yönde. Benim hali hazırda SSD diske kurulu bir Windows işletim sistemim var ve bunu dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum, ek olarak USB 3.0 harici disk kutum da mevcut. USB 3.0 üzerinden bootcamp ile mevcut olan Windows sistemi boot edebilir miyiz ?

Merhabalar zamanında bende bu araştırmayı yapmıştım fakat benim isteğim daha farklı bir yönde benim hali hazırda ssd diske kurulu bir windows işletim sistemim var ve bunu dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum ek olarak usb 3.0 harici disk kutum da mevcut usb 3.0 üzerinden bootcamp ile mevcut olan windows sistemi boot edebilir miyiz ?
BootCamp sadece UEFI olarak kurulumu destekliyor. Eğer SSD diske olan kurulumunuz UEFI ise çok büyük ihtimalle boot etmesi lazım. Eğer boot ederse sonra BootCamp sürücülerinizi kurmayı unutmayın.

Araştırdım, mümkünmüş. Burada İngilizce bir rehber var. Türkçe sürümünü de hazırlayacağız.

Tech Tip: How to Use Boot Camp on an External Drive
Abi bununla ilgili video ne zaman gelecek acaba ? Böyle bir 64 GB micro USB belleğe'de işletim sistemi kurmak mümkün mü ? Kuracağım işletim sisteminde sadece matlab ve cad yazılımı kullanacağım çok bir kasma olmadığı sürece benim işimi görecektir. Bu sistemi rahatlıkla kullanabilir miyim ve ne kadar sağlıklı olur. Air 2017 model var elimde. Micro USB isteme nedenim hariciyi yanımda taşımak istemiyorum. :D 21. yy'da yaşıyoruz dünyaları küçülttük nede olsa
SanDisk Ultra Fit 64GB USB 3.1 USB Bellek SDCZ430-064G-G46 Fiyatı

Harici USB sorun çıkartır.

Yani net harici disk ile çalışmamız gerekiyor. Peki hariciye kuracağımız win sistem kaç GB oluyor. Ben matlab ve 1 adet cad yazılımı kullanıyorum. Bide Euro truck oynuyorum acaba bana 60 GB lik bir harddisk yeterli olur mu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı