MACHINE_CHECK_EXCEPTION Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

KeremBulut

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1 gün önce arkadaşım bilgisayarını getirdi mavi ekran verdiği için. Sistemi açtığımda KMS yüklü olduğunu gördüm ve orijinal olması için temiz kurulum yaptım fakat kurulum sürerken sürekli mavi ekran aldım. En sonunda başarılı bir şekilde kurulum gerçekleşti fakat masaüstünde de mavi ekran vermeye devam etti. Sürücüleri zor yükledim. Ek olarak Memtest86 testi yaptığımda herhangi bir hata bulmadı.

Formattan önceki dump dosyalarım: dump dosyaları.rar

Formattan sonraki dump dosyalarımı paylaşamıyorum çünkü mavi ekran verdiğinde hata bilgisi toplanıyor kısmı %0'da takılı kalıyor (saatlerce bekledim) ve açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum ve bu nedenle minidump dosyaları oluşmuyor.
Mavi ekran hata kodu "machıne_check_exceptıon" oluyor genelde.
Bilgisayar modeli Lenovo Z570.
CPU i5-2430M, 6 GB RAM, GeForce GT540M, 256GB SATA SSD.

BİOS güncel mi?
BIOS'ta version numarası "45CN38WW" olarak gözüküyor. Sitesinde ise "Windows XP ve Windows 7 için BIOS güncelleme" isimli bir güncelleme var ve yayınlanma tarihi 1 Nov 2011 version 38 gözüküyor. Güncel mi anlamadım? Ek olarak bilgisayarda Windows 10 yüklü.

Bence donanımsal bir hata söz konusu. İşlemci termal macunu en son ne zaman değiştirildi?
Ne zaman değiştirildi bilemiyorum.
Ekstra olarak sıcaklıklar kaç derece oluyor genelde?
Prime95 testini açık bıraktım yaklaşık 15dk boyunca ve 92 civarıydı, test esnasında mavi ekran yemedim. Bazen masaüstünde boştayken veriyor bazen de Chrome'da gezinirken.

Donanımsal bir sorun ise hangi parçada olduğunu nasıl bulabiliriz veya tamir ettirebilir miyiz? Malum bilgisayarlar çok da ucuz değil şu anda.

Bu sıcaklıklar gerçekten yüksek belki o yüzden vermiş olabileceğiniz düşünmekteyim ama test sırasında vermemiş.

@Enes3078
Hocam siz ne düşünüyorsunuz?
Hangi parçada olacağını bilmiyorum tam. Gerçekten yardım etmek isterdim ama bilmiyorum gerçekten.

@Enes3078 hocam siz ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Arkadaşlar eğer yapacak bir şeyim yoksa bilgisayarı arkadaşıma teslim edeceğim, var mı yapabileceğiniz bir öneri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…