MACHINE_CHECK_EXCEPTION Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

KeremBulut

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1 gün önce arkadaşım bilgisayarını getirdi mavi ekran verdiği için. Sistemi açtığımda KMS yüklü olduğunu gördüm ve orijinal olması için temiz kurulum yaptım fakat kurulum sürerken sürekli mavi ekran aldım. En sonunda başarılı bir şekilde kurulum gerçekleşti fakat masaüstünde de mavi ekran vermeye devam etti. Sürücüleri zor yükledim. Ek olarak Memtest86 testi yaptığımda herhangi bir hata bulmadı.

Formattan önceki dump dosyalarım: dump dosyaları.rar

Formattan sonraki dump dosyalarımı paylaşamıyorum çünkü mavi ekran verdiğinde hata bilgisi toplanıyor kısmı %0'da takılı kalıyor (saatlerce bekledim) ve açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum ve bu nedenle minidump dosyaları oluşmuyor.
Mavi ekran hata kodu "machıne_check_exceptıon" oluyor genelde.
Bilgisayar modeli Lenovo Z570.
CPU i5-2430M, 6 GB RAM, GeForce GT540M, 256GB SATA SSD.

Arkadaşlar bilgisayarı bataryasız kullanmayı denedim ve yaklaşık 4 saatten beri mavi ekran yemedim. İnşallah çözülmüştür.

Evet donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyordum fakat böyle bir şey olacağını beklemiyordum. Bu arada hala sorun olabilir, en yakın zamanda o işlemciye bir termal macun sürülmesini tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar bilgisayar tekrardan mavi ekran verdi. Windows 8.1 veya Windows 7 gibi bütün sürücülerin desteklediği bir işletim sistemiyle denesem bir farklılık olur mu yoksa boşuna mı uğraşıyorum?

Yeni dump dosyasını atarsanız inceleyip çözümü belirtebilirim.
Dump dosyası oluşsa atacağım ama oluşmuyor ki. Mavi ekran verdiğinde 1 saat civarı bekliyorum ama %0 tamamlandı yerinde donup kalıyor ben de bilgisayarı tuşundan kapatıyorum mecburen. Dediğim gibi Windows 8.1 veya Windows 7 denesem sonuç değişir mi? Ya da en azından minidump oluşur mu?

Windows 10 neden kurmuyorsunuz? SSD var ve 6 GB RAM var. Bence yeterince yeterli bir bilgisayar. Tavsiyem Windows 10 Home kurun.
Şu anda bilgisayarda Windows 10 20H2 yüklü zaten hocam. Fakat Windows 10 için HD Graphics 3000 sürücüsü yok mesela. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Windows 8.1 için çıkan sürücü kurulu sistemde.
Şu anda bilgisayarda Windows 10 20H2 yüklü zaten hocam. Fakat Windows 10 için HD Graphics 3000 sürücüsü yok mesela. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Windows 8.1 için çıkan sürücü kurulu sistemde.
Yok hocam olmuyor. Windows 8.1'de de Prime95 açtım, internette gezindim sıkıntı yoktu. Fakat bilgisayar 5 saat civarı açık kaldıktan sonra kullanırken donup kaldı ve ardından yeniden başladı(Kontrol ettim fakat yine minidump oluşmamış.). Yapacak bir şey galiba, mecburen yeni bir bilgisayar almak zorunda kalacağız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…