macOS açılınca 10 saniye takılı kalıyor

ahm3texe

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Intel HD4400 kullanıyorum ve sanırım Mac'ime tam olarak grafik kartımı tanıtamadım.
Hackintool programı ile tanıtmayı denedim fakat oradada HD4400 yaması yoktu ben de kendim elle Intel HD 5000 ekledim ve Intel HD 4400'e ait olan device ID ve aapl ID olarak değiştirdikten sonra kullanmaya başladım ama sistem hiçbir zaman sanki ekran kartı tam tanınmış bir biçimde çalışmıyor gibi hissediyorum.

Hissettiğim sıkıntıları aşağıya koyuyorum.

1- sistem açıldıktan sonra 10 saniye çok fena kasıyor beklemek zorunda kalıyorum aynı durum uykudan uyanınca da söz konusu.

2- şifreyi girdikten sonra dock hızlı bir biçimde açılıyor fakat menü çubuğu ve masaüstü dosyalarım fazlaca beni bekletiyorlar.

3- bazı animasyonlar takılıyor gibi hareket ediyorlar.

Framebuffer yaması ile çözülebilir diyorlar ama dediğim gibi yama yapamıyorum çünkü ekran kartım hackintool programında tanımlı değil yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Config.plist için tıklayın
Gerçekten koskoca forumda kimse yardım etmeyecek mi?...

Edecek ama sürekli aktif olamıyoruz. Önce tüm sisteminizi belirtin. Sonra HDD mi yoksa SSD mi kullanıyorsunuz onu belirtin. Son olarak ekran kartını sistem kaç MB olarak görüyor?
Ayrıca ekran kartı için bunu inceledin mi?

Edecek ama sürekli aktif olamıyoruz. Önce tüm sisteminizi belirtin. Sonra HDD mi yoksa SSD mi kullanıyorsunuz onu belirtin. Son olarak ekran kartını sistem kaç MB olarak görüyor?
Ayrıca ekran kartı için bunu inceledin mi?

Ekran kartım tanımlı aslında 1536MB olarak görüyor fakat hackintoolda Intel HD 4400 olarak tanıtamadım 5000 olarak algılıyor.

Sistem: Dell Inspiron 3542.
HDD kullanıyorum 1TB.
İşlemci: Intel Core i5-4210u
Ekran kartı: Intel HD 4400.
RAM: 8 GB.
Wi-Fi kartı: AR9565.

Big Sur'da HDD sorun yaratması doğal bir durum. SSD kullanmalısın mümkünse. 1536 MB görüyor tamam ama grafiksel donma oluyor mu? İsterseniz video gönderin.

Evet oluyor hocam hemen göndereceğim ama önce programı indirmem gerek...
Hocam şöyle bi problem var. Ekran kaydında Framedüşüşleri yansımıyor. Uykuya aldığımda 10 saniye takılı kalıyor laptop fakat videoda o ara 1 saniye gibi gözükmüş bir anda atladığını fark edeceksiniz. Bu cin efektinde de tekrar ediyor böyle. Ve güç yönetimi yapmama rağmen fan 10 derece yukarıda çalışıyor microsofta göre

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı