Çözüldü macOS AMD HD 7670M Çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Samet Barlak

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Toshiba L855-10T modeli laptopum var. 2 aydır hackintosh yapmaya çalışıyorum. Konuyla ilgili okumadığım yazı kalmadı. Öncelikle anakartımın UEFI desteği yok. Win10 yanına Dual boot yapmaya çalıştım başaramadım. Temiz bir harddisk takıp sadece macOS yüklemek istedim. Tüm yolları izledim yine de USB olmadan başlatamadım.

Bknz.Clover Bootloader Yükleme (UEFI Olmayan Anakartlar)

USB kullanarak kullanayım bari dedim. Sitedeki El-Captain sürümünü indirip kurdum. Ama bir türlü bu ekran kartını tanıtamadım. Sistemde sadece AMD ekran kartı olması büyük bir dezavantaj sanırım. Yine buradan bulduğum ekran kartını tanıtmayı başarabilmiş arkadaşların Clover dosyalarını kullandım. Ama USB ile başlattığım için değişiklik göstermedi. Bende bu sefer Hem USB/EFI Hemde HDD/EFI içerisindeki dosyalarla bulduğum dosyaları değiştirdim. Bu sefer de sistem açılırken ''missing bluetooth controller transport'' hatası aldım. Biraz karıştırınca da ''System uptime in nanoseconds'' hatasıyla karşılaştım. Şimdi ben ne yapayım ? Bu sevdadan vazgeçeyim mi ? Biraz uzun oldu sanırım kusuruma bakmayın.

Sistem Özellikleri

Intel® Core™ i5-2450M
8 GB 1600 Mhz DDR3 RAM
AMD Radeon™ HD 7670M
1 TB HDD

Kullandığım imaj dosyası :OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı

Denediğim Clover Dosyaları :El Capitan Xandrodis.zip
ENABLE QE/CI from ATI RADEON HD 7500m / 7600m series - New Users Lounge

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar. El Capitan yerine daha güncel olan Sierra sürümünü kurmanı tavsiye ederim. İmaja macOS bölümündeki sabit konudan ulaşabilirsin. O imajı indir kurulumunu yap. Sonra aldığın hatanın fotografını buraya ekler isen sana yardımcı olabilirim :). Sistemin sanırım laptop bu yüzden ikincil bir intel ekran kartın olabilir. Bu doğrultuda bazen AMD yerine dahili kartı kullanmak macOS da daha çok işimize yarıyor. Ha bir de unutmadan asla kurulum yapmaktan vazgeçme. Şahsen ilk sorunsuz kurulumumu 2.5 yılda yaptım. Bol bol sabır emek gerekiyor. Kolay gelsin aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :). Sistemimde intel ekran kartım yok sadece AMD ekran kartım var. 1 haftadır sürekli kurulum yapıyorum. Bugün AppleIntelCPUPowerManagement kextlerini sildim sistem hata vermeden açıldı hemde grafikler yüksek çözünürlükteydi. Ama bu seferde klavyem çalışmadı şifremi girip masaüstüne ulaşamadım. Biraz karıştırdım yine başa sardı olay. Yine deneyeceğim sonuca ulaşana kadar:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı