macOS Catalina'yı VMware Üzerinden USB'ye Yüklemek?

Tasko92

Centipat
Merhaba,

Bildiğiniz gibi sistemlerimize VMware üzerinden macOS Catalina kurabiliyoruz, fakat birkaç gündür aklımda bir soru var ve internetten yaptığım araştırmalar sonucu bunun çözümünü veya anlatımını bulamadım.

VMware programı üzerinden veya başka bir şekilde, 128GB veya 64GB USB belleğe macOS Catalina kurma imkanımız var mıdır?

Yani kurulumu USB üzerinden çalıştırılabilir şekilde yapmak istiyorum ve VMware kurulu olan bütün bilgisayarlar'da USB yi taktığımda macOS'umu kullanmak istiyorum, kısacası USB üzerinden tak çalıştır bir macOS ayarlamak istiyorum. Bu illaki VMware olacak demiyorum başka yollar ile de her PC'de kullanılabilecek ise olur.

Evet çok şey istediğimin farkındayım ama bunu yapmanın bir yolu yordamı var ise beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Bunu birisi daha sormuştu. Ben bunu çok eskiden Pear Linux için yapmıştım. Sanırım bu işlem için çift USB bellek lazım. Birisi kurulum yapacak, diğerine de kurulum yapılacak. Kurulum yapılacak olan USB'nin Apple HFS'ye formatlanıp, Disk İzlencesi'nde de APFS'ye çevirilmesi lazım olur sanırım. Ardından kurulum denenebilir. Eğer kurulum başarılı olursa, USB'siz boot işlemini de yaparsanız sanırım bir şeyler elde etmiş olabilirsiniz. Bunların hepsi teori, deneyebilirsiniz :D Eğer denemek isterseniz VMware üzerinden değil, Hackintosh imajını indirip normal bir kurulum gibi yapmanız lazım. Tek değişiklik HDD/SSD'ye değil, belleğe kurmanız olacak.

Bunu birisi daha sormuştu. Ben bunu çok eskiden Pear Linux için yapmıştım. Sanırım bu işlem için çift USB bellek lazım. Birisi kurulum yapacak, diğerine de kurulum yapılacak. Kurulum yapılacak olan USB'nin Apple HFS'ye formatlanıp, Disk İzlencesi'nde de APFS'ye çevirilmesi lazım olur sanırım. Ardından kurulum denenebilir. Eğer kurulum başarılı olursa, USB'siz boot işlemini de yaparsanız sanırım bir şeyler elde etmiş olabilirsiniz. Bunların hepsi teori, deneyebilirsiniz :D Eğer denemek isterseniz VMware üzerinden değil, Hackintosh imajını indirip normal bir kurulum gibi yapmanız lazım. Tek değişiklik HDD/SSD'ye değil, belleğe kurmanız olacak.

Hackintosh şeklinde kurulum yaparsak her bilgisayar için ayrı config ayarlamamız gerekmez mi boot edebilmek için? :) Bu birçok uyumsuzluğu ve problemi yanında getirir gibime geldi. VMware sanallaştırmaya uygun olan her PC'de destek verir daha rahat olur sanki.

Keşke Apple bir USB sürse piyasaya, hangi PC'ye takarsan tak 5 dakikada macOS olarak tam uyumlu ve stabil açılsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı