macOS ile Linux Windows arasındaki fark ne?

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Aslında EFI hazırlamada en basiti Ryzen diyebilirim. Intel tarafında özellikle high-end/server sistemlerde ssdt, kext, Config yapısı farklılık gösteriyor. Ekran kartı açısından eğer uyumlu bir ekran kartıysa hayır, aman aman bir işlem gerekmiyor. Eğer değilse, ssdt-GPU-spoof dediğimiz işlem veya başka gerekli işlem yapılması(Intel framebuffer vb.) Gerekebiliyor. Bunlar temel bilgiler. Şöyle izah edeyim, arabalar hakkında genel/topluca bir bilgi zihni yorar ve insan uzaklaşır. Fakat altınızdaki araba hakkında edineceğiniz bilgiler sizi tatmin eder ve öğrendikçe öğrenmek istersiniz. Halihazırda sisteminiz için gerekenleri bilgi edinip, Hackintosh yaptıktan sonra zaten Hackintosh tutkunuz artar, arttıkça bilginiz de doğru oranda artar.

Mesela bu macOS ile Linux Windows arasındaki fark ne? Yani insanlar bunu kullanmayı neden çok istiyor veya uğraşıyor? Ekstra kattığı özellik mi var yoksa sadece merakından gözü şenlensin diye mi? Bence bir amaç varki kullanılıyor. Hadi uygulamaları iyidir güzeldir eyvallah ama artısı ne yani macOS kullanmaya iten sebep ne? Bunu merak ediyorum. Görüntüsü hoş genel olarak tasarımcılar için ve yazılımcılar için biçilmiş kaftan gibi olduğunu düşünüyorum. Ama oyun oynayacaklar için çok gerekli bir işletim sistemi olsuğunu pek sanmıyorum ben. Ama insan bir merak etmiyor değil yani.

Arabalar konusunda çok uğraşmam ama bilgisayarda elindekini sonuna kadar kullanayım hakkını vereyim cinsinden bir yaklaşımım var. Şu an için E7500 işlemci kullanmaktayım zaman zaman işletim sistemlerinde gezdim. Linux'ta Mint olsun Ubuntu olsun kullandım bayağı işlevsiz geldi. Sonra Windows 7 kullanıyordum normalde Windows 10'a yükseltmiştik. Sonrasında gezdim 8.1'i tekrar Windows 7'yi. HDD olmasına rağmen ve 4 GB RAM olmasına rağmen işlemciyi sonuna kadar kullandım hatta fazlasını bile kullandım 3.8GHz OC yaptım OC için üretilmeyen bir anakartta. E haliyle Windows 10 daha iyi performans verince kaldım onda uzun süre boyunca. Sonra i5 11400F işlemcisine geçtim Windows 11'i deneyimlerim 1 ay gibi bir süre kullandım aşağı yukarı (sızdırıldığı andan beri) sonra döndüm Windows 10'a değişiklik yok vay anam bunlar bizi gızgızlıyor dedim kaldım Windows 10 da. Sonra işlemci anakartı satayım AMD'ye geçeyim dedim satılmadı haliyle kenara koydum sistemi E7500'ü kullanıyorum. Yani macOS kullanmak isterim. Ufak tefek oyun oynarım ama oda ya CS:GO dur ya da World of Tanks tır. Oda macOS üzerinde oynatır herhalde. Azıcık macera arıyorum. Ama üniversite sınavları bir yerden geliyor oradan bir kuruğum kısılmış durumda. Ama masaüstü parçaları kullanarak bir laptopvyapma düşüncesi var aklımda. Eğer toplayabilirsem macOS kurabilirim sisteme. Muhtemelen AMD sistem kurarım R5 3400G ile. Soğutucu monitör klavye konusunu hallederim zaten. O kadar elektronik bilgim var. Nesye halledersem laptopu yapmayı ben açıkçası macOS kurarım.

Sürekli macOS diyorum ama hackintos ile aynı şey olduğunu düşündüğümden dedim. İnşallah yanlış bir şey söylememişimdir.

Araba kısmı bir örnekti. Windows veya Linux'tan en büyük farkı zaten bambaşka bir işletim sistemi olması. Logic Pro veya Final Cut Pro gibi programlar için kurmak isteyen çok. Zira bu programların lisans parasını geçtim, programları kullanmak için bir iMac/MacBook almak çok pahalı. Apple ekosistemi için de kuran var. macOS hoşuna gittiği için Dual Boot yapan da. Daha fazla sorunuz için bence yeni bir konu açın, zira yeri burası değil. Ayrıca macOS'ta desteklenen oyunlar sınırlı olurken, aynı şekilde oyun performansı Windows'a nazaran kötü.

MacOS en önde görünüşü için seviliyor sanırım (ben dahil). Stabillik konusunda da harika, günlük işler için mükemmel. R5 3400G'ye ekran kartı almayacaksanız dahili grafik birimi Vega için destek yok maalesef. Bilgisayarınıza macOS kurulup kurulamayacağı ile ilgili yeni konu açabilirsiniz.

Araba kısmı bir örnekti. Windows veya Linux'tan en büyük farkı zaten bambaşka bir işletim sistemi olması. Logic Pro veya final cut Pro gibi programlar için kurmak isteyen çok. Zira bu programların lisans parasını geçtim, programları kullanmak için bir iMac/MacBook almak çok pahalı. Apple ekosistemi için de kuran var. macOS hoşuna gittiği için Dual boot yapan da. Daha fazla sorunuz için bence yeni bir konu açın, zira yeri burası değil. Ayrıca MacOS'ta desteklenen oyunlar sınırlı olurken, aynı şekilde oyun performansı Windows'a nazaran kötü.

Zaten şu anda hiçbir şey düşünemiyorum bilgisayar ile ilgili. Ama yapmak istediğimi yaptığımda sizden yardım isterim o zaman.

Windows oyun için en iyi işletim sistemi (Şuanlık böyle çünkü yeni M1 Max Ve M1 Pro işlemcilerle macOS'un, Windows'a yetişmesine çok az kaldı.)

Yazılımcılar genellikle macOS kullanıyor. Bunun sebebi bildiğim kadarıyla macOS'teki Terminal uygulamasının Windows'taki CMD uygulamasından çok daha iyi olması.
Ayrıca günlük kullanıcılar için macOS biçilmiş kaftan. Dosya işlemleri, Video Edit, Photoshop, Beat ve Mix&Mastering işleri için yine en çok macOS kullanılıyor çünkü çok daha stabil. Ayrıca Mac cihazlar Windows cihazlardan çok daha mobil yani çok daha rahat taşınabiliyorlar ve daha stabiller.

macOS kullanmak için Hackintosh yapacaksan uyumlu donanımlar hakkında detaylı bilgi edinip sistem toplamanı tavsiye ederim. Hackintosh, AMD işlemcilerde pek fazla tercih edilmiyor. Ayrıca NVidia kartların da desteği yok. Buradan uyumlu donanımlarla ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ben de Hackintosh olarak macOS kullanıyorum. Şahsi olarak neden kullandığımın cevabı: Merak. Aslında başta buydu. Ancak bir süre macOS'i kullanınca vazgeçemez hale geldim çünkü 2021'de çıkmış macOS sürümü 2021'de çıkmış Windows 11'e göre HDD'lerde çok daha stabil. Tahminimce siz SSD kullanıyorsunuzdur ondan bu sizin için bir etken olmayabilir. Ek olarak, macOS dosya işlemlerinde çok daha iyi iş yapıyor. Tavsiyem Hackintosh konusunda iyice bilgilen. Sırf deneyimlemek istediğin için fiyatların böyle dengesiz olduğu bir zamanda hazır sistemini satma ya da yeni sistem almaya kalkışma derim. Elindeki sistemde 11. nesil işlemci varmış sanırım. 11. nesil işlemciler desteklenmiyor macOS tarafında.
Yazdiklarinizin İlk birkaç cümle hariç başlıkla ne ilgisi var?
Hocama katılıyorum. Derdinin ne olduğunu ben de anlayamadım tam olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı