macOS kurulumunda diskler gözükmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda sistemimi Monterey'den Ventura'ya yükseltme kararı aldım fakat her şey rezalet gitti. İlk önce normal Monterey'den uygulamayla yükseltmeyi denedim Bootloop'a girdi, daha sonra USB'ye yazdırdım Ventura imajını bu sefer de hiçbir disk gözükmüyor ne terminalde ne disk izlencesinde. Terminalden /dev/disk1 yazıyorum permission denied diyor. Halbuki ben o SSD'yi sıfırdan MacOS'un dosya sistemiyle formatladım. Ne yapabilirim nasıl çözebilirim bu sorunu? Bilgisayarımda işletim sistemi yok.

@e.n.e.s @Kleyn @yusufklncc

24586127-AE8A-42AE-9799-8C492CCC1BF6.jpeg

Diskutil list çıktısı nedir?

Onu çekemedim ama yine orada da SSD ve HDD'm yoktu. (bilgisayarda hem SSD hem HDD var.) Ve ne olduğunu bilmediğim 1GB'lik bir alan vardı. İsterseniz çekeyim ama boot etmesi 10 dakika sürüyor.
Bu arada /dev/disk1

Diff:
diskutil list

'Te gözükmüyordu. Ben /dev/disk1 komutunu yazınca erişim engellendi dedi.

Diskutil list ve Disk İzlencesi çıktısı @yusufklncc

9D76E9C4-B703-436F-BC60-630189F71421.jpeg

143E6DAB-CFE4-47EE-9957-2FADD5CC1181.jpeg

Son düzenleme:
MSI kartlarda böyle bir şey hatırlıyorum. Bir çözüm vardı ama onu bulmam şu an için imkansız maalesef.

İmkansız mı çözmek yani? Bir forum sayfasında EFI'den kaynaklı olduğu söylenmiş. Şu an kullandığım EFI dosyası High Sierra için fakat Monterey ile de çalıştı. (High Sierra'dan uygulama ile yükselttim.) EFI dosyasında sorun olsa bile ne yapacağımı bilmiyorum. EFI dosyasını paylaşsam biraz inceler misiniz?

@yusufklncc hocam hiç umudum yoktu öylesine sizin EFI dosyanızı denedim hem 10 dakikada açılma süresi 2-3 dakikaya indi hem de gördü yükleniyor şu an. Umarım NVIDIA ekran kartımı tanıtabilirim.

Son düzenleme:
Adına sevindim. Monterey'de tanıtabildiysen Ventura'da da tanıtırsın ama oclp ile.

Monterey'de de oclp ile tanıtmıştım. Ekran kartım GT1030. internette GT1030 çalıştıran görmedim ama 1050 Ti çalıştıran gördüm. Umarım çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı