macOS - MBR diskte USB olmadan boot etme sorunu

Rabil Aliyev

Hectopat
Daha fazla  
Buradakı rehberden bakarak Windows 10 yanına El Capitan kurdum. İyi bir şekilde kurulumu tamamladım. Sistem güzel çalışıyor. Fakat bir kaç sorun var:

USB olmadan boot edemiyorum. Buradakı rehberleri denedim.
Kurulum MBR diske yapıldı.

Sistem özellikleri
  • CPU: İntel Core i7 2.4Ghz
  • Ram: 8GB
  • Ekran Kartı:
  • 1. İntel HD 4000
  • 2. nVidia GeForce GT 630M 2GB
  • 2TB Hard disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Cloverbootloader'ı yüklerken özelleştir seçeneğinden MBR olarak özelleştirebilirsiniz. Default olarak GPT gelebiliyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2017-05-08 13.34.32.png
    Ekran Resmi 2017-05-08 13.34.32.png
    39,3 KB · Görüntüleme: 153
Rehberi denedim, olmadı. Ben size durumu anlatayım :
Laptopun HDDsini 2 bölüme ayırdım. Her bölüm 930 GB civarında. 1.bölüme Windows 10 kurulmuştu önceden. 2. bölüme El Capitan kurmayı başardım.
Biosumda AHCİ özelliyi yok. Biosumun Legacy ve ya UEFİ olduğunu da anlayamıyorum. AİDA64 tarzı programlarda "eski" bios yazıyor. Ama biosun kendisine baktığımda "Legacy support - Enabled" ve UEFI seçeneklerini göre biliyorum. Ve son olarak rehberlerde HDDdeki EFİ bölümünü Configurator ile Mount edilmesi gerektiği söylenilmiş ama benim laptopda EFİ bölümünü görmek için mount etmeme gerek yok. Zaten gözüküyor.
Bu kadar geç cevaplamamın nedeni yazı hatalarıyla ilgili olarak ceza almış olmam. Düzgün yaza bilmek için elimden geleni yapıyorum . Azerbaycanlı olduğum için bu kadarını yapabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı