macOS mounty kullanımı sonrası HDD çalışmıyor

kullanici32

Centipat
Katılım
1 Eylül 2022
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Mac için NTFS dosya sistemini okusun diye mounty kullandım, bir iki dosya kopyaladım sonra direkt kabloyu çektim. 5dk sonra geri taktım bağlayamadı. Sonra Windows'ta açmayı denedim o da biçimlendirmeniz gerekiyor dedi. ben de biraz araştırdım Mounty'nin sitesinde bunlar yazıyordu:

Suddenly all my files disappeared - please help!​

This is usually happen when not all files are written properly due to an unmount operation not finishing. The NTFS Partition might be marked as "dirty" and the Apple NTFS driver cannot recover from that situation. Mounty will not delete anything by itself, please try to restore your files on a Windows PC using usual recovery s/w, i. E. Chkdsk command line Utility or Professional Tools like GetDataBack for Windows. If you do not own any Windows you can use Tools for macOS that can deal with NTFS Partition maintenance, like Paraogn Harddisk Manager or Tuxera Disk Manager.


Şimdi ben en sağlıklı olarak ne yapayım? İçinde yaklaşık 2-3 TB resim arşivi var ve kaybetmek istemiyorum o yüzden hiçbir işlem yapmadım. En en sağlıklısı hangisi olabilir?
HDD'lerde her yapılacak işlem verileri kaybetme riskini artırıyormuş.
Biraz araştırdım. Chcdisk yapsan olur deniyor, kimisi active Partition recovery'yi öneriyor. En sağlıklısı hangisi olur? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bence ssdye geç yani ssd al benımde 200 gblik verilerim gitti
Ssd ile ne alaka? Zaten harici harddisk, ve olası veri bozulması durumunda hdd'den veri kurtarmak daha basit.

Zaten kimse cevap vermeyince bayağı araştırdım active file recoverymi active partition recoverymi ne yükledim,
sabaha kadar partitionlardan 5 tane sıra bitirmiş küçük küçük kare sıralardan, zaten yarısıda kırmızı gözüküyordu karelerden, dedim bu iş 1 haftada bitmez gittim r-studio yükledim, şimdi dosyaları buldu kurtsr dedim
%80 kayıpsız
%15 yarı bozuk yarı çalışan
%5 tamamen bozulmuş gibi bir şeydi,

yani ben sadece usb belleğin bağlantısını kestim diye nasıl bozulur anlamış değilim. Hdd sıfır sayılırdı daha 1 sene olmadı alalı wd marka :/

Active partition recovery kullanıyorum 250 saat sonra biter felan diyor, normalmi 3 tb disk? Birde çok bad sector var??
 

Dosya Ekleri

  • PXL_20230816_140246364.jpg
    PXL_20230816_140246364.jpg
    339,9 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı