macOS mu Windows mu?

Fanboyluk yapmayın lütfen.

Ben mi fanboy oluyorum? Ben mi fanatik gibi davranmışım? Hiç fanboy havalarına girmedim ama fanboy kim çok belli. Her konuda ne olursa olsun Windows'u her türlü karalayıp, diğer öneri ne olursa olsun hemen kesin onu seç diyorsun. Windows'u karalayacak nesi var? Senin sistemin yetmiyor diye Windows berbat mı? İstersen düşük sistemler için olanı da var ama sana yazmaya değeceğini sanmıyorum.

Windows'un niye berbat olduğunu uzun uzun anlatırım ancak sığmaz buraya :=)

Tahmin edeyim, "Hızlı Başlangıç", "Telemetri", "Store ve Candy Crush" diyeceksin. Eh :D. Bir de NT kernelinin eski olduğunu söyle de bari tam gülelim. :D.

Boşta 4 GB RAM yamyamlıyor tabii uygulama açınca uygulamaya bağlı salıyor şahsen dualboot öneririm.

Kullandığım Mac: (Hackintosh)ne beklediniz yani o kadar paramyok.
Sistem özellikleri: 8 GB DDR4 2999MHz RAM-HD630-512 GB SSD.

Cevap çok basit. Yüksek bellek miktari ile Hackintosh sistem. İşletim sistemi MacOS olacak ve Parallels Desktop ile de Windows'da oyunları rahatça oynayabilirsiniz. Tek sıkıntı burada bellek miktarı mâlum çift işletim sistemi çalıştığı için. Büyük bir performans kaybı da olmuyor.

Windows'u karalayacak nesi var?
Neyi yok ki?
Tahmin edeyim, "Hızlı Başlangıç", "Telemetri", "Store ve Candy Crush" diyeceksin. Eh :D. Bir de NT kernelinin eski olduğunu söyle de bari tam gülelim. :D.
Bunlar hiçbir şey mi?
Adam senin verini topluyor, o sırada sistemini yavaşlatıyor. Telemetri saçmalığı.
Tertemiz olsun diye format atıyorsun, adam yok Candy Crush yok Asphalt 9 yüklüyor.
Hızlı başlangıç yüzünden bilgisayarın hiç kapanmıyor. Ona rağmen aşırı yavaş açılıyor.

1993'ten beridir aynı NT kerneliyle Windows yazıyorlar. Hani güzel bir kernel olsa lafım yok ama her şeyi yarım yamalak.

Çöp Windows'u değil, macOS'ü övdüm diye ben fanboy damgası yiyorum, gerçekten harika.

Cevap çok basit. Yüksek bellek miktari ile Hackintosh sistem. İşletim sistemi macOS olacak ve parallels desktop ile de Windows'da oyunları rahatça oynayabilirsiniz. Tek sıkıntı burada bellek miktarı mâlum çift işletim sistemi çalıştığı için. Büyük bir performans kaybı da olmuyor.

Arkadaşın sistemi Windows için gayet yeterli bence de çifte işletim sistemi yapması lazım.

Arkadaşın sistemi Windows için gayet yeterli bence de çifte işletim sistemi yapması lazım.
Geçişler can sıkıcı oluyor. Bunda geçiş yapmaya gerek kalmıyor bu yüzden çok pratik oluyor.
Paran varsa macOS;
paran yoksa Windows.
Tam tersine macOS düşük cihazlarda iyi performans verebiliyor ve ayrıca Hackintosh ücretsiz. Mâlum Windows lisans ücreti...

Her dakikada LTSC deme. Sistemim gayet kaldırıyor Windows 10'u.

O zaman neyin hesabını yapıyorsun? LTSC'de sadece güvenlik güncellemeleri ve 2029'a kadar destek verileceği için önerdim. Hem mavi ekran yiyince PC'ye zarar gelmiyor merak etme :). Olduğu gibi geri getiriyor. Bu arada kernel Panic'i de unutmayalım :). Onu da yaşayanlar az değil.

Adam senin verini topluyor, o sırada sistemini yavaşlatıyor. Telemetri saçmalığı.

Telemetry'yi hizmetlerden kapatabiliyorsun merak etme.

Tertemiz olsun diye format atıyorsun, adam yok candy crush yok Asphalt 9 yüklüyor.

Son 20H2 sürümünde bu yok. Olsa dahi zaten tek tıkla 5 saniyede kaldırabilirsin. Hem Asphalt 9 yüklediği yok, sallama.

Hızlı başlangıç yüzünden bilgisayarın hiç kapanmıyor. Ona rağmen aşırı yavaş açılıyor.

Bu ayarı denetim masasından kapatabilirsin ve hızlı başlangıç hızlandırıyor ama evet sorunları getiriyor. Merak etme, kapatması çok kolay :).

1993'ten beridir aynı NT kerneliyle Windows yazıyorlar. Hani güzel bir kernel olsa lafım yok ama her şeyi yarım yamalak.

Sizin mantığınızla Linux kerneli 1991'den beri aynı kernel oluyor? Merak etme, kerneller her sürümden sonra yenileniyor :).

Bu arada söylemiş olayım, bu yazdıklarının tümü LTSC sürümünde yok. Çok istiyorsan ona geçebilirsin :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı