macOS mu Windows mu?

@309999 Bil bakalım macOS'te bu telemetri falan filan ile ne kadar uğraşıyorum. Evet doğru tahmin ettin, 0 saniye.

Bilgisayarımı açıyorum ve işime koyuluyorum. Ne saçma bilgisayarımı bozan güncellemeler ile uğraşıyorum, ne de Microsoft'un arkamda olan gözüyle...

Konu çok kayıyor, hadi eyvallah. Sen Windows çöpünü savunmaya devam et.

Bil bakalım MacOS'te bu telemetri falan falan ile ne kadar uğraşıyorum. Evet doğru tahmin ettin, 0 saniye.

MacOS'ta seni izlediğini adamlar zaten söylüyor ama satmayacaklarını belirtiyor aynısı Windows'ta da var. Hem çok istersen oraya koskocaman LTSC yazmışım görmende bir problem var sanırsam.

Konu çok kayıyor, hadi eyvallah. Sen Windows çöpünü savunmaya devam et.

Üste çıkamayınca hemen laf at çöp diye :).
Boşuna uğraşın kaybolan verilerin hesabını kim verecek peki :D?

Veriler kaybolmuyor merak etme aynı şekilde, kaldığın yerden tekrar yükleniyor PC.

Kernel panic vakası 10000'de 1 oluyorsa mavi ekran hatası 1000'de 1 oluyor.

Linux kullanan sayısının az olduğu için olabilir mi acaba? Hem bu dediğine göre Linux'ta hata oranı çok daha yüksek oluyor, haberin olsun :). Anlamayacaksın ama yine de söyleyeyim dedim :).

Veriler kaybolmuyor merak etme aynı şekilde, kaldığın yerden tekrar yükleniyor PC.

Çocuk falan kandırıyorsun sen sanırım. Aslında baştan anlamam lazımdı.

Linux kullanan sayısının az olduğu için olabilir mi acaba? Hem bu dediğine göre Linux'ta hata oranı çok daha yüksek oluyor, haberin olsun :). Anlamayacaksın ama yine de söyleyeyim dedim :).

Az kullanma sayısına rağmen yine de az. Hem bir driver gitti "hoop" Kernel Panic olmuyor. SystemD kullanmayan çoğu dağıtımlarda Kernel Panic sayısı yok denecek kadar az.

Az kullanma sayısına rağmen yine de az. Hem bir driver gitti "hoop" kernel panic olmuyor. Systemd kullanmayan çoğu dağıtımlarda kernel panic sayısı yok denecek kadar az.

Az önce söyledin merak etme :). Hem daha dün öyle bir konu açıldı git araştır ve bul.

Çocuk falan kandırıyorsun sen sanırım. Aslında baştan anlamam lazımdı.

Aynen seni kandırıyorum işim gücüm yok ben senin dolu kişilerle uğraşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım alanınıza göre değişir. Uygun bir seçim yapmanızı öneririm.

• İş Kullanımı: MacOS pahalı olduğu için çoğu firma Windows ya da Linux dağıtımlarını kullansa da online evrak hazırlama, pdf yazma, grafik tasarım gibi işlerde MacOS açık ara Windows'tan daha öndededir ve tehlikeli yazılım çok az vardır.
  • Oyun Kullanımı: MacOS oyun için tercih edilmemelidir. Bu alanda en iyisi Windows serisidir. Tercihen en çok çıkmış sürümü olarak Windows 10 tercih edilmelidir. Windows oyun performansına odaklanır, MacOS ise oyunlarda iyi iş çıkartmaz. Hatta çoğu oyun MacOS'ta açılmaz. Desteği yetersizdir veya firmalar önemsemezler.
  • Hem Oyun Hem İş İçin: Windows 10. Kesinlikle. Windows'un bünyesinde bulundurduğu Microsoft Office programları iş için çok işe yarıyor. Ek olarak başka programlar da kullanabilirsiniz elbette. Windows işletim sistemi de iş için uygundur ama sadece iş yapacaksanız en iyisi MacOS.

En son yazacağımı ilk başta yazayım.

En iyi işletim sistemi kendisiyle en az meşgul edendir.

Ms dos3.3'ten beridir birçok microsoft sistemi kullandım.

Windows tarafında Windows 3.1'den Windows 10'a kadar (Windows 8 kullanmadım birtek) Mac kısmındaysa Snow Leopard'tan Mojave'ye kadar diyebiliriz.

İki cephede de işletim sistemi kaynaklı saç baş yolma durumu yaşadım. Şu iyi şu kötü demek çok yanlış bir genelleme olur. İkisinde de artılar ve eksiler var.

Hiç birbirimizi kandırmayalım mac tarafı çok daha temiz bir arayüz sunuyor ve kullanıcı dostu.

Mac kısmında: Sağ mouse tuşuyla şu dosyalara renkli etiketler atama ve iki tıkla aradığınız tüm etiketli dosyaları anlaşılabilir bir formatta önünüze getirmesi en çok kullandığım özelliklerden biriydi. Quick Preview çok sade ve harikaydı. Bunu takiben mesela windows'ta en çok kullandığım windows+e tuş kombinasyonu benzeri bir kısayol mac'te malesef yoktu finder açmak için illa o mouse'u finder ikonuna tıklamak gerekiyordu. (Birden fazla ekranla çalışan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaktır).

Windows kısmına gelirsek yaklaşık iki senedir 10 kullanıyorum bir kere mavi ekran görmedim, çok ciddiyim. Gayet stabil ve hızlı fakat ayarlar kısmı çok dağınık resmen vakit kaybı.

Ekstra tool'lar kurarak birbirinin açıklarını kapatabiliyorsunuz (kısayol,Qpreview vs.) fakat kullanım kolaylığı aynı randımanda olmuyor malesef.

Diyeceğim o ki kullanımınıza bağlı olarak ihtiyaçlar tamamen farklı olabiliyor. Video kurgusu yapan adamla müzik yapan adamın ihtiyaçları çok başka.

2 Yıldır iMac kullanıcısıyım ancak iMac artık yetmemeye başladı... Grafik ve yazılım ile uğraşan biriyim, ancak grafikleri güzel oyunlar hep ilgimi çekmiştir. Yani bir yandan oyun oynamayı seven biriyim. Sizce hangisi?

Kısa cevap, ikisi de. Şuna benzer yüzlerce, hatta belki de binlerce Dual Boot kullanılan taş gibi sistem vardır. Önceden Türkçe kaynak yoktu, İngilizce olanları da anlayıp kurana kadar kırk takla atıyordu millet fakat işler çok kolaylaştı artık, 10 dakika içinde kurulabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her güncellemede gelen saçma mavi ekranlar. Gereksiz uygulama ve servisler. Gerçi onun güncellemeyle alakası yok ama en büyük sorunlarından biri. MIUI güncellemesi ve Windows güncellemesi ölümüne kapışır :D
Dostum neden ben almıyorum peki? Donanımlarınızda sorun varsa ve ya çok eskiyse bunda Windows'un ne suçu var?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı