Çözüldü macOS Neden Eskiden Ücretliydi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Ben Hackintosh'u sormak istememiştim aslında. Bu ücretsizlik meselesi tam olarak ne olduğunu anlamadığımdan cevaba giden olası sorular sordum.

Bu ücretsizlik tam olarak nedir?

Normal bir bilgasayara macOS kurmak hackintoshdur.
Eskiden MacOS'lar 20 dolar ücretle dağıtılıyordu. Yosetime itibarıyla ücretsiz dağıtılmaya başlandı.
Konuyu açan arkadaşta eski sürümlerde bulunan özelliği merak edip konusunu açmış.
Amazon EC2, Mac cihaz kullanıyor, PC'ye kurulmuş Hackintosh sistemler değil.

Xeon server üzerine kurulu. Apple ile anlaşmaları var diye hatırlıyorum. Biz zaten EULA sözleşmesini çiğnendiğini söylüyoruz.
Apple Hackintosh'u engeller isterse ama kendilerinede bir ar-ge ekibi çıkartmış oluyor. Dediğiniz fakecpu-ID olayları ile. Intel Wi-Fi kartların desteği yoktu normalde macOS altında kext geliştirerek destek verdiler. (tam çalışmasada)

Son düzenleme:
Bu kısmı unutmuşum. En son kiraladığımda Xeon diye hatırlıyordum.

Bu tartışmaya girmemize gerek yok.
Hackintosh EULA kurallarını çiğniyor doğru ama Apple bunu engellemiyor. Biz bu kısımda sadece Hackintosh'a yardım etmiyoruz. Orijinal MacBook ve Apple ürünlerinede yardımda bulunuyoruz.
Mac format imajları vs.
Mac'in işletim sisteminin bozulması ve recovery modundan kurtarma yapılmaması dahilinde.

Benim için pek önemli bir mesele değil zaten hocam, Apple hayranı gibi gözükmüş olabilirim ancak hiç Apple ürünüm yok. Sadece yasal olmadığı bariz şekilde yazılmasına rağmen forumdaki kullanıcıların yasal olduğunu savunmaları benim canımı sıkıyor biraz o kadar.

Yoksa ben de Hackintosh kullandım zamanında ekran kartım RTX olmasa hala kullanırım pek umurumda olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…