MacOS Neden Sadece Apple'in Yaptığı Mac'ler Üzerinde Çalışır?

macOS neden sadece Apple’in yaptigi Mac'lerde calisir? Ve neden diger cihazlarda kullanimina destek vermiyor? Hackintosh var lakin bana pek iyi bir yontem gibi gelmedi. Ugrasanlar bilir neleri kastettigimi. Apple neden boyle bir karar almistir? Hep merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS dediğimiz işletim sistemi kapalıdır. Dışarıdan müdahale edilemez. Apple kendi seçtiği donanımlara göre kendi sürücülerini geliştirir ve bunu işletim sisteminin içine gömer. MacOS'da driver kurulumu yoktur. Bu nedenle herhangi bir bilgisayarda MacOS işletim sistemi kullanamazsınız.
Uyumlu donanımlar ile yamanarak Hackintosh kurulumu yapılabilir.

Dışarıdan herhangi birisinin yüklememesini istemesinin sebebi, kendisine ait bir ekosistemi mevcut. Bu nedenle kendi ürünlerini satabiliyor.

Yani Apple dediğimiz firma Microsoft gibi sadece yazılım satmak yerine yazılım+donanım+ekosistem uyumu şeklinde ürünlerini satıyor.

Apple SMC entegresi. İşletim sistemine bilgisayarın Mac olduğunu bildiren entegre. Hackintosh uygulamalarında FakeSMC kullanılır. FakeSMC adı üstünde SMC entegresini taklit eder. Zaten Mac'in Air mi Pro mu vs. olduğunu bu kext ile bildiriyoruz.
images (7).jpeg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı