macOS Sierra 10.12.6 Kurulumdan Sonra Ekran Kartı Değişimi Yapılması Gerekenler?

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce ATI Radeon HD5570 ekran kartı ile çalışan sistemime macOS Sierra 10.12.6 kurmuştum. Ekran kartımı NVidia GeForce GTX 1050 Ti'a yükseltme yaptım. Bu yükseltmeden sonra da ikinci diskime kurduğum macOS Sierra 10.12.6yı tekrar hiç çalıştırmadım. Yapmam gerekenleri bir türlü ya nasıl aramam gerektiğini bulamadım ya da istediğim şekilde bir şey yoktu. Şimdi yapmam gerekenleri belirten bir rehber var mıdır? Yada kısa ve öz şekli ile ne şekilde ekran kartımı sisteme tanıtmalıyım. Yeniden kurulum yapmak daha sağlıklı mı olur?

Bileşenler;

• MSI H110M Pro-VD Anakart
  • Intel Core i5 6600 Skylake İşlemci
  • MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti Ekran Kartı
Yüklü İşletim Sistemleri;

• 1. Disk - Windows 10
  • 2. Disk - macOS Sierra 10.12.6
  • 3. Disk - Kali Linux 2018
  • 4. Disk - Ubuntu 16.04.4
Not: Diskler fiziki olarak birbirinden ayrı olduğu için bootloaderların hiç birinde problem yaşamıyorum. BIOS'tan 1. Disk ilk seçimde olduğu için FastBoot'a girmezsem otomatik olarak Windows açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden kurulum yapsan da yapmasan da ekran kartı değişiminden sonra çok fark yaratacağını sanmıyorum. Claus'un dediği gibi High Sierra'ya da geçebilirsin. Fakat aldığın hata ne ? -V komutu ile başlattığında en son nerede kalıyor ?

Yeniden kurulum yapsan da yapmasan da ekran kartı değişiminden sonra çok fark yaratacağını sanmıyorum. Claus'un dediği gibi High Sierra'ya da geçebilirsin. Fakat aldığın hata ne ? -V komutu ile başlattığında en son nerede kalıyor ?
Tam okumadınız sanırım.

Üzgünüm tam anlayamamışım problem bende. Sistemi açmayı dene öncelikle tabii ki gelişi güzel bir şey söylemek mantıklı olmaz. Eğer ki sistemin açılmaz ise Clover grafik ayarlarından Nvidia'yı devre dışı bırak. Devre dışı bırakmayı bilmiyorsan Inject Nvidia seçeneğini kaldır ve ikinci seçenek olarak Inject EDID seçeneğini kullanabilirsin. Ardından ;
Kod:
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<string>YES</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
<key>NvidiaWeb</key>
<true/>
</dict>

Bu şekilde config dosyanı düzenle ve Web Driver kurulumu yap 1050Ti için. Yine kurulumda sorun yaşarsan SMBIOS olarak iMac 17.1 seçeneğini seçerek dene. Ve sistemine uygun SMBIOS'da seçebilirsin. Uygun Web Driver kurulumu için ''Bu Mac Hakkında'' kısmından sürüm bilgisinin yanında parantez içinde yazan sürüm numarasına uygun olan bir Web Driver seçersen kurulumu başarmış olursun. Sürüm numarasını verirsen buradan uygun Web Driver'ı sana gönderebilirim :)

İlk olarak ekran kartını çıkart. Eğer AMD ekran kartın için bir değer veya yama girdiysen bunları kaldır.
Bunu indir ve lvs1974/NvidiaGraphicsFixup Efı / Clover / Kext / Other içerisine at.
Sonra ekran kartını takıp sistemi açmayı dene. Açamazsan tekrar çıkart;
Config dosyanda Inject Intel işaretsiz ve Inject Edid işaretli olsun. SMBIOS 17.1 olsun.
Sonra tekrar ekran kartını takıp sistemi açmayı dene.
Sonra Web driver kur
https://images.nvidia.com/mac/pkg/378/WebDriver-378.05.05.25f01.pkg
Son olarak nv_disable = 1 komutunu kaldırıp sistemi yeniden başlat.

Üzgünüm tam anlayamamışım problem bende. Sistemi açmayı dene öncelikle tabii ki gelişi güzel bir şey söylemek mantıklı olmaz. Eğer ki sistemin açılmaz ise Clover grafik ayarlarından Nvidia'yı devre dışı bırak. Devre dışı bırakmayı bilmiyorsan Inject Nvidia seçeneğini kaldır ve ikinci seçenek olarak Inject EDID seçeneğini kullanabilirsin. Ardından ;
Kod:
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<string>YES</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
<key>NvidiaWeb</key>
<true/>
</dict>

Bu şekilde config dosyanı düzenle ve Web Driver kurulumu yap 1050Ti için. Yine kurulumda sorun yaşarsan SMBIOS olarak iMac 17.1 seçeneğini seçerek dene. Ve sistemine uygun SMBIOS'da seçebilirsin. Uygun Web Driver kurulumu için ''Bu Mac Hakkında'' kısmından sürüm bilgisinin yanında parantez içinde yazan sürüm numarasına uygun olan bir Web Driver seçersen kurulumu başarmış olursun. Sürüm numarasını verirsen buradan uygun Web Driver'ı sana gönderebilirim :)
İlk olarak ekran kartını çıkart. Eğer AMD ekran kartın için bir değer veya yama girdiysen bunları kaldır.
Bunu indir ve lvs1974/NvidiaGraphicsFixup Efı / Clover / Kext / Other içerisine at.
Sonra ekran kartını takıp sistemi açmayı dene. Açamazsan tekrar çıkart;
Config dosyanda Inject Intel işaretsiz ve Inject Edid işaretli olsun. SMBIOS 17.1 olsun.
Sonra tekrar ekran kartını takıp sistemi açmayı dene.
Sonra Web driver kur
https://images.nvidia.com/mac/pkg/378/WebDriver-378.05.05.25f01.pkg
Son olarak nv_disable = 1 komutunu kaldırıp sistemi yeniden başlat.

Denemeleri yapacağım hemen. Eğer başaramazsam zaten exFAT diskimde duruyor önemli dosyalarım macOS High Sierra 10.13.4 kurarak tekrar kullanmaya devam edebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı