macOS Sierra Bootcamp FPS Drop Sorunu

Toriq

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize selamlar arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır Bootcamp'le Windows 10 kullanıyordum. Arada sırada çok nadiren FPS drop olurdu ama son zamanlarda çok arttı. CS'de Low'da 120 FPS'le takılırken 30 FPS'e dusuyor ve hep boyle kalıyor. Alt+Tab atmadığım sürece değişmiyordu. Bir yerden sonra LOl'de de başladı. LOl'de orta ayarlarda 120-140 FPS arası alıyordum. FPS 80-120 düştü ve FPS droplar başladı. 50 FPS ve Alt+Tab atsam da geçmiyor. Neyse ben formatladım tekrar Windows 10 kurdum geçmedi. Ondan sonra direkt macOS X'i formatladım bu sefer Windows 8.1 kurdum yine geçmedi bu olay. Her oyunda böyle.
  • Driverların hepsi güncel durumda, bilgisayarda virüs yok.
  • macOS Hardware testten denedim donanımda bir sorun gözükmüyor ki bu durum macOS X Sierra'da yok kasmıyor yani macOS'ta.
Eskiden çok çok nadir FPS drop oluyordu ve bu normaldi. Son 3 ayda başladı. Dishonored'da oluyordu mesela FPS 50'ye iniyordu yine Alt+tab atmadan geçmiyordu falan.
System:
  • Intel Iris Pro 5200
  • i5-4570
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • 1 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, aynı sorunu bende yaşamaktayım. Bir anda oluşan bir sorun, yeni Windows 10 Creator's Update versiyonundan Windows 7, Windows 8.1'ine kadar denemediğim kurulum kalmadı. Intel Iris Pro 5200'ün denemediğim driver sürümü kalmadı. World of Warcraft'da medium ayarlada Vsync kapalı iken en karmaşık anlarda bile 30 fps'in altında değer görmediğim bilgisayarımda şuan malesef 12-13 fps'leri görüyorum. League of Legends aynı şekilde, 190+ fps ile başladığım oyunda büyük canavarın (ejderin) olduğu havuz kısmında gittiğimde fps 45 civarına kadar düşüyor, hele ki 5 v 5 bir savaş anında ise 35+ fps lere kadar düşüyor ve alışık olmadığım için önceden büyük sorun teşkil ediyor oyun sırasında. Bir anda böyle olması çok ilginç, macOS Sierra bütün güncellemeleri mevcut durumda, aynı senin de belirttiğin gibi Toriq macOS de ekran zorlayacak hiç bir uygulama ile ilgili problem vs yaşamıyorum. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Yardımlarınızı bekliyoruz.

-Intel i7-4870HQ
-Intel Iris Pro 5200
-16 GB 1600 MHz RAM
-256 GB PCIe 2.0 SSD

Selamlar,
Bu tür durumlarda direkt olarak donanım olarak bir problem aramak doğru olmaz. Sebeb olan her ne ise bunun birden fazla sebebi olabilir. Oyun güncellemeleri, son alınan güncellemede yazılımsal olarak optimizasyon sorunu olması, sistem şişmesi ve sonucunda stabilliğini yitirmesi. Windows 10 ile beraber gelen DVR özelliğinin aktif olmasıda buna bir sebeb. CS:GO oyununda yeni gelen Sanal Stereo özelliğide çeşitli FPS droplarına sebeb olabiliyor. Ek olarak kullandığınız işletim sisteminin ne kadar güncel oluşuda bunlara bağlı olarak değişkenlik göstermesine sebeb olabiliyor. Şu an için en iyi çözüm sıfırdan temiz bir şekilde lisanslı bir sürüm ile temiz kurulum yapmak, ekstra olarakta bahsettiğim DVR ve Sanal Stereo özelliklerini devre dışı bırakmak bir çözüm olabilir.

Cevap için çok teşekkür ederim fakat windows 10 üm lisanlı ve bu durum herhangi bir güncellemeden sonra oluşmadı oyun dvr kapalı cs go da sanal stero özelliğine bağlı fps dropları biliyorum ve o da kapalı zaten her seferinde kursamda olay çözüm bulmuyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap için çok teşekkür ederim fakat windows 10 üm lisanlı ve bu durum herhangi bir güncellemeden sonra oluşmadı oyun dvr kapalı cs go da sanal stero özelliğine bağlı fps dropları biliyorum ve o da kapalı zaten her seferinde kursamda olay çözüm bulmuyor...
Dediğim gibi oyun için bir güncellemedende kaynaklı oluşabilir bu çözüm ve donanımsal stablizasyonada bağlı bu durum, sıcaklık değerleri, fanın tozlanmadan dolayı performans gösterememesi vs vs.

Schelicler bir de mac os da oyunlarda dener misiniz geçen sene mac de 1920x1080 lol oynarken vysnc acikken 60fps arada bir droplaniyordu(eskiden olmazdi) tekrar indirdim gene var bu sorun onceden olustugunu dusunuyorum ve sorunun donanimsal oldugu âşikar bence imac ler ince oldugu icin elektronik devrelerin baglanti noktalari zarar gormus olabilir diye dusunuyorum açıkçası iletişimde kalabilirsek sevinirim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı