Çözüldü macOS Sierra USB olmadan Boot Edememe Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

QART

Kilopat
Katılım
22 Nisan 2016
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Dün bilgisayarıma MacOS Sierra'nın en son kurulumunu yaptım. Her şeyi tanıttım. Gayet düzgün çalışıyor ama bir türlü flash bellek olmadan boot işlemi yapamadım.
Benim sorunum temelde şurada başlıyor:
Benim anakart da UEFI enable yapınca anakartım fat32 biçiminde hazırlanmış UEFI kurulumu başlatmıyor. Ben Windows formatı atmak için hazırladığım USB belleği her zaman NTFS dosya sisteminde yazdırıyorum. Bu şekilde yazdırdığımda sorunsuzca boot ediyor bilgisayarım.
Win32 ile macOS'u yazdırdığımız için de illede fat32 biçiminde yazıyor. Hal böyle olunca da benim canım bilgisayarım flash belleği görüyor ama boot etmiyor. Ben de en sonunda şöyle bir yöntem buldum.
BIOS'dan UEFI seçeneğini disable yapıyorum. Böylelikle Clover menüsüne ulaşabiliyorum. Bu sayede kurdum MacOS'u. UEFI'yi açınca direk olarak Windows açılıyor. Kısacası entegre edemedim sisteme. BIOS'umda da böyle saçma hatalar olduğu için sizlere yazmak istedim. Kafam bayağı karıştı.
Öncelikle BIOS'um daki bu hata ile mi ilgilenmem gerek ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hallettim. Sistem Legacy, yani eski formatı da desteklediği için bende UEFI olayını tamamen kapattım ve flash bellek den boot edip Clover ayarlarını GPT olarak formatlanmıs HDD için olan klavuza göre yaptım ve artık bilgisayarı açınca Clover geliyor. Ama bu sefer de macOS açılmıyor. -v yazıp boot ettim ve takıldı. Nerede takıldığını ekleyeceğim resimden görebilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
y3boaL.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Metinlerde hatanın GPU'da olduğu görünüyor. HD530 mu kullanıyorsun ? İnject Intel seçeneğini kaldırıp dene bir de.
 
Metinlerde hatanın GPU'da olduğu görünüyor. HD530 mu kullanıyorsun ? İnject Intel seçeneğini kaldırıp dene bir de.
Hayır hocam bende HD4600 var. Benim işlemcim Intel Core İ7 4720 HQ. Ekran kartım Nvidia ama onu tanımayacak zaten. Ben en baştan USB'ye yazarken ayarlama yaptım. MacOS kurulduğunda otomatik olarak benim Intel HD 4600'ü tanıdı. 1564 MB olarak hafızasınıda gördü. Ama HDD'den boot edince açılmıyor. Bir iki ayar yapmıştım ses kartı için ama bilemiyorum. Bide siz şimdi GPU diyince kafam karıştı açıkcası.
Hocam şimdi aşağıda atacağım resimde görünüyor Intel HD 4600 inject olarak duruyor. Ben bunun seçimini kaldırarak boot etmeyi denedim ama gene başarısız oldum.
VM4r0B.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı