Yazılımla alakalı şeyler yapacağım, güvenmediğim dosyaları da indirmiyorum zaten.Bu zamana kadar bir sıkıntı çıkardığını görmedim, riskli şeyler yapmıyorsanız pek önemli değil bence.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımla alakalı şeyler yapacağım, güvenmediğim dosyaları da indirmiyorum zaten.Bu zamana kadar bir sıkıntı çıkardığını görmedim, riskli şeyler yapmıyorsanız pek önemli değil bence.
Kext vs. geliştirecekseniz de kapatmanız iyi olur diye düşünüyorum.Yazılımla alakalı şeyler yapacağım, güvenmediğim dosyaları da indirmiyorum zaten.
Kext vs. geliştirecekseniz de kapatmanız iyi olur diye düşünüyorum.O zaman pek sıkıntı olmaz.
Ben pek güvenemedim. GitHub'daki kext'i kullanın bence.Vallahi Hackintosh ilgi çekici gelmeye başladı, öğrenmeyide planlıyorum ama nasıl yaparım, neleri öğrenmem lazım, tamamen tecrübeyle mı öğrenilir, bilmiyorum. Bir de Wi-Fi ile ilgili şunu buldum:
How to Install RTL8812BU USB WiFi Dongle on macOS - Fastoe
Diğer kext yerine bunu mu kullansam diyorum.
Bence de.Ben pek güvenemedim. GitHub'daki kext'i kullanın bence.
Evet, OS X 10.10'dan sonrasını göremedim. 2014 yılından kalma OS X sürümü.Bence de.
Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters
Bi de burası var ama eski macOS sürümleri sanırım.
Hocam birşeyler denedim çalışıyor fakat SIP kapalı mı değil mi anlamadımEvet, OS X 10.10'dan sonrasını göremedim. 2014 yılından kalma OS X sürümü.
Bunu deneyin bir de. (Attığınız link ile aynı değil farklı bu sanırım).![]()
GitHub - chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adapter: Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS Hackintosh PC or Laptop
Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS Hackintosh PC or Laptop - chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adaptergithub.com
İşe yaramazsa attığınız linktekini deneyin, denemekten zarar gelmez. Mesela ben eskiden daha güncel macOS sürümleri için yazılmış bir kext'i El Capitan, Yosemite ve Mavericks'de çalıştırmıştım.
Ek olarak sürücü kurucu dosyasında SIP kontrol etme olayıda var oradanda kontrol edeyim dedimEvet, OS X 10.10'dan sonrasını göremedim. 2014 yılından kalma OS X sürümü.
Bunu deneyin bir de. (Attığınız link ile aynı değil farklı bu sanırım).![]()
GitHub - chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adapter: Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS Hackintosh PC or Laptop
Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS Hackintosh PC or Laptop - chris1111/Wireless-USB-OC-Big-Sur-Adaptergithub.com
İşe yaramazsa attığınız linktekini deneyin, denemekten zarar gelmez. Mesela ben eskiden daha güncel macOS sürümleri için yazılmış bir kext'i El Capitan, Yosemite ve Mavericks'de çalıştırmıştım.
Config dosyasını ProperTree ile açıpHocam bir şeyler denedim çalışıyor fakat SIP kapalı mı değil mi anlamadım.
csr-active-config
değerini FF0F0000
yapın ve kaydedin. Tekrar csrutil status
yazın.Bende 000000 gibi birşey bunu yapınca wifi çalışmama ihtimali var mıConfig dosyasını ProperTree ile açıpcsr-active-config
değeriniFF0F0000
yapın ve kaydedin. Tekrarcsrutil status
yazın.
SIP'ı aktif ediyordu o değer sanırım. Bu durumda da çalışmama ihtimali olur, GitHub sayfasında da yazıyor.Bende 000000 gibi bir şey bunu yapınca wifi çalışmama ihtimali var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.