Çözüldü macOS Ventura iMessage, FaceTime nasıl çalıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
7.043
Makaleler
9
Çözümler
12
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Apple kimliğim girili durumda, haritalar, App Store, vs. sorunsuz çalışıyor. Ancak ailede Apple bir telefon var bu yüzden iMessega, AirDrop gibi Apple ekosistemine ait özelliklerin çalışma ihtimali varsa denemek istiyorum.

Kurulum sonrası denemelerde bu hizmete erişilemiyor tarzı hatalar aldım.
 
Çözüm
Ben FaceTime ve iMessage'ı başka kolay bir yolla çözdüm. Denemenizde fayda var.
İlk olarak iCloud çalısması için Configurator'dan DevicePropertiesden Ethernet kartımı buldum ve built-in 01 ekledim.

Ekran Resmi 2023-03-01 15.10.19.png


iCloud giriş yapın ve tekrar çıkış yapın. Sorunsuz giriş yapacaktır.
Sonra GenSMBIOS çalıştırın ve adımları tamamlayın fakat 3.de yani Generate SMBIOS'ta MacPro 7,1 5. yazın. Diğer adımları devam edin seçerek ve Q ile çıkın. Çıkarken kayıt edildiğinden emin olun. Yeniden Başlatın ve iCloud giriş yapın... Her şey otomatik bağlanacak iMessage FaceTime sorunsuz çalışıyor ve kapanma vs. olmuyor.

Ekran Resmi 2023-03-01 15.17.06.png


MacProdan başka seçersem çalışmıyor. Ama MacPro da her şey sorunsuz. Deneyin
Hocam yapıyorum kaydedip çıkınca o eklediğim görünmüyor. Yine SmbiosMaster ile yapmaya çalıştım bu sefer de Wi-Fi bozuldu. Dualboot Windows ile SSD bölünmüş hâlde kullandığım için EFI, Mount Partition kısmı da 2 tane görünüyor... Smbios sonrası OpenCore Configurator ile Platform Info'ya baktım hâlâ iMac 16,4. Bu işlemleri EFI ve config ile uzaktan siz veya @e.n.e.s hocam yapabilir mi acaba?
istersen config.plist buraya ekle ben senin için yapayım EFİ dosyana ulaşıyorsan sorun olmamalı
 
istersen config.plist buraya ekle ben senin için yapayım EFİ dosyana ulaşıyorsan sorun olmamalı
Hocam şimdi Wi-Fi geldi Apple kimliğini doğruladım, iCloud girdim ama yine hata verdi. macPro olmuş cihaz hakkındaya baktım. ''Bilinmeyen bir hata oluştu'' uyarısını alıyorum. EFI'nin benim dokunmadığım son hâlini paylaşıyorum.

Bu sefer Windows üzeriden sizin düzenlediğiniz hâlini EFI ile değiştireceğim.

 
Şimdi bu EFI'yi Windows ile atıyorum. Sonra macOS açılınca ICloud'dan çıkış yapıyorum. Sonra tekrar iCloud girip yeniden başlatıp IMessage'a mi giriyorum? Doğru anladım umarım.

Evet bende ICloud'dan çıkış yapıp girdiğimde iMessage ve FaceTime otomatik bağlandı. Ve sorunsuz çalışıyor. FaceTime'den ve IMessage'den görüşme yaptım sorun çıkmıyor. Bu arada FaceTime kalitesi müthiş.
 
Evet bende ICloud'dan çıkış yapıp girdiğimde iMessage ve FaceTime otomatik bağlandı. Ve sorunsuz çalışıyor. FaceTime'den ve IMessage'den görüşme yaptım sorun çıkmıyor. Bu arada FaceTime kalitesi müthiş.
Hocam Explorer++ programı EFI bölümünü görmedi. macOS üzerinden nasıl değiştiriyorduk EFI'yi?
 
Hocam son olarak bu yaptıklarımızdan başımıza bir iş gelir mi? Ticari amacım yok sadece denemek için ama içim de rahat etmiyor tüm mail vs. gerçek bilgilerimle kayıtlıyım Apple ID'ye. Korsan kullanıma giriyor mu bu macOS? Bir de Apple bu servisleri nasıl kullanmamıza göz yumuyor?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı