macOS VMware 3B hızlandırma nasıl olur?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
RAM
16 GB 2666 MHz
Ekran kartı
GTX 1650 + UHD 630
İşlemci
i5-9300H 2.40 GHz
macOS Monterey kullanıyorum VMware workstation Pro üzerinde. Recep Baltaş'ın dediği gibi kurulumu aynen tamamladım ve macOS arayüzüne eriştim. Aynı şekilde VMware Tools kurdum ve 3 MB olan video belleği 128 MB oldu. Ancak grafiksel olarak halen kötü durumda. Sanal makine olarak ayrıca Windows 8.1 Pro kullanıyorum ve 3B hızlandırıcı olduğundan kasılmadan kullanabiliyorum. Ama macOS çok kasıyor. 3B hızlandırıcıyı macOS için nasıl yapabilirim? Hiç olmadı UHD 630'u passthrough yaparak MacOS'u adamakıllı kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Ya da Windows 8.1'de yaptığım gibi 3B hızlandırıcıyı nasıl yapabilirim?

Sanal makine ile normal hocam, ben farklı bir yöntem yapıp da (passthrough hariç) kasmadan kullanabilen görmedim. Sisteminiz direkt macOS'i destekliyor zaten istiyorsanız Hackintosh olarak kurabilirsiniz. Bu şekilde kasma/donma gibi bir sorun da olmamış olur.

Sanal makine ile normal hocam, ben farklı bir yöntem yapıp da (passthrough hariç) kasmadan kullanabilen görmedim. Sisteminiz direkt macOS'i destekliyor zaten istiyorsanız Hackintosh olarak kurabilirsiniz. Bu şekilde kasma/donma gibi bir sorun da olmamış olur.
Sıkıntı şu hocam, sanal makinede aynı zamanda Windows 8.1 kullanıyorum. 3B hızlandırıcı kullanabiliyor ve ben VMware tools kurdum. Gayet iyi bir şekilde kullanılabiliyor. Hatta inanmayacaksınız belki ama bildiğiniz Minecraft'ı kurdum denemek için ve rahatlıkla 40-50 FPS alabildiğimi gözlemledim. Yani bu grafik gücü macOS için de olsa güzel olurdu. Yani 3B hızlandırıcıyı Windows 8.1'deki gibi macOS'da da kullanmayı istiyordum. Hackintosh kurmam için diskimden yer ayırmam lazım ancak şöyle bir sorun var: benim tek bir diskim var ve 100 GB bölüme Windows 11 kurulu. Geri kalan bölümü D olarak ayarladım ve oraya da oyunlarım ve sanal makineler kurulu. Bir yandan da kurmaya çok yanaşmıyorum çünkü GTX 1650'nin Mac sürücüsü mevcut değil. Sıkıntı çıkabilir.

Zaten GTX 1650'yi kullanamayacaksınız hocam, UHD 630 ile kullanabilirsiniz sadece. Sanal makinede macOS iyi performans veremiyor maalesef.
Yine arada oyunlar da oynadığım için lazımdı 1650 hocam. Şu an ne kadar yabancı forum varsa 3B hızlandırıcı çalıştırmakla alakalı ya da GPU passthrough yapmakla alakalı araştırıyorum ama çok netice alamadım.

MacOS için günlük kullanımda 50 GB yeter hocam, istiyorsanız Windows ile dualboot yapıp kullanabilirsiniz. Sonuçta 1650 hiçbir türlü macOS'de çalışmayacak, tabii sizin kararınız.

Cihaz Monster mı? Monster ise Tonfang'den hazır EFI verebilirim direkt.
Acer Nitro 5 hocam.

MacOS için günlük kullanımda 50 GB yeter hocam, istiyorsanız Windows ile dualboot yapıp kullanabilirsiniz. Sonuçta 1650 hiçbir türlü macOS'de çalışmayacak, tabii sizin kararınız.
Bakalım hocam. Yakın zamanda olmasa da 500 GB SATA SSD alma gibi bir planım var. Eğer yapabilirsem alır deneme amaçlı ona kurarım.

Her sanal makine konusunda yazıyorum yine bu konu. 😁 Kesinlikle önermiyorum, çok kötü oluyor. Bende denedim eziyet sadece. @e.n.e.s dediği gibi 50-100 GB ayırıp kullanabilirsin. Yanına da Windows dual boot çaktın mı ikisinide birlikte işine yarayacağın zaman istediğin kullanırsın.

Her sanal makine konusunda yazıyorum yine bu konu. 😁 Kesinlikle önermiyorum, çok kötü oluyor. Bende denedim eziyet sadece. @e.n.e.s dediği gibi 50-100 GB ayırıp kullanabilirsin. Yanına da Windows dual boot çaktın mı ikisinide birlikte işine yarayacağın zaman istediğin kullanırsın.
Yani hocam dediğim gibi yeni bir SSD almak aklımda var ama şöyle bir şey var: en azından bunu yapana kadar idare edebilecek kadar hızlansa güzel olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı