macOS vs. Windows

Hiçbiri.

Oyun dışında Linux daha stabil bana göre.

Şu lanet Windows dersin ortasında bile öğretmenin mikrofonundan gelen cızırtıyla mavi ekran verdi. Hayatım boyunca çalışan sistemde KernelPanic! görmedim.
macOS'un hakkını yeme bence Linux ve macOS birbirine çok benzeyen iki işletim sistemi

@Dengesiz Kokarca evet dediğiniz doğru ama oyun oynayan kesim genelde kolay yola kaçar diye düşündüm.

Ayrıca Linux'da oyun performansı bazı oyunlarda Windows'a göre daha fazla örnek CS : GO da bu laptop ile Lenovo L340 Linux'da 200 FPS leri görürken Windows'da 150 anca görüyordum Linux için iyi optimize edilmiş oyunlar gayet iyi çalışıyor.

Asıl sorun şu ki büyük oyun çıkaran firmalar Linux için çıkarmakla uğraşmıyor çünkü ulaşabilceği oyuncu sayısı az ondan dolayı Linux'da oyun sektörü bu kadar az gelişti.
@XXIIIIMMIII Linux Proton sayesinde oyun seçeneğini iyice arttırdı. Evet, Windows kadar çeşit yok ama gene PUBG tarzı oyunlar hariç her türde oynayacak oyun var.
Protona gelecek olursak hala performans sıkıntıları var düzeltilirse bir Windows kullanıcısından daha iyi oyun performansı alabiliriz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı