Çözüldü macOS X Mavericks 10.9.1 kurulum yaparken siyah ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XanderCage

Centipat
Makaleler
2
Selamun aleyküm. macOS X 10.9.1 sürümünü indirip Suse Image Writer ile FAT32 formatlı flash diske yazdırdım. BIOS ayarlarını aşağıdaki gibi yaptıktan sonra USB'den boot etmeye çalıştım. Başlangıçta Clover açılmadı, ben de reset atıp sürekli 1'e bastım ve Chamaleon boot ekranı geldi. Windows kurulu HDD ve USB çıktı karşıma. USB seçtim ve YouTube'a yüklediğim videoda (link aşağıda) olduğu gibi yazılar çıktıktan sonra reset atıyor ve öylece siyah ekranda bekliyor. Ne yapmam gerekiyor acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS ayarları:

IMG_20191129_103717.jpg

IMG_20191129_103750.jpg

IMG_20191129_103839.jpg

Bilgisayar özelliklerim:
  • Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci.
  • Gigabyte P35-S3G anakart.
  • ASUS NVIDIA GTX 275 ekran kartı
  • 3GB DDR2 RAM.
  • 250 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamun aleyküm. macOS X 10.9.1 sürümünü indirip Suse Image Writer ile FAT32 formatlı flash diske yazdırdım. BIOS ayarlarını aşağıdaki gibi yaptıktan sonra USB'den boot etmeye çalıştım. Başlangıçta Clover açılmadı, ben de reset atıp sürekli 1'e bastım ve Chamaleon boot ekranı geldi. Windows kurulu HDD ve USB çıktı karşıma. USB seçtim ve YouTube'a yüklediğim videoda (link aşağıda) olduğu gibi yazılar çıktıktan sonra reset atıyor ve öylece siyah ekranda bekliyor. Ne yapmam gerekiyor acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS ayarları:

Eki Görüntüle 466226
Eki Görüntüle 466227
Eki Görüntüle 466228

• Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci.
  • Gigabyte P35-S3G anakart.
  • ASUS NVIDIA GTX 275 ekran kartı
  • 3GB DDR2 RAM.
  • 250 GB HDD.

Hangi Websitenin dosyasını kullandınız ? Saatlerimi aldı başka siteden dosya indirdiğim için ve üstüne üstük çalışmadı da, aynı hatayı alıp duruyordum. RAM ile alakalı idi birisi, onu çözdüm bu sefer de GPT istedi ki iddaalarına göre destekliyordu, GPT formatına çevirdim diski, bu sefer de ne olduğuna anlam veremediğim ve internette de doğru dürüst bilgi bulamadığım bir hata verdi, KealOs diye bir şey buldum, Kemal Alkın diye birisi yapıyormuş, onun sitesinden indirdiğim hem High Sierra hemde Catalina dosyalarını herhangi bir hata almadan boot edebildim.

Hocam forumda biri paylaşmış şu konudaki Yandex linkten indirip yazdırdım.
Aslında bir problem görünmüyor gibi yazılar falan hepsi geçiyor hata mesajı da göremedim sanki ama sonrasında reset atıyor ve öylece kalıyor. Acaba beklemem gerekir mi dedim 10-15 dakika bekledim ama aynı.
Bu problemi başka bir dosya (niresh ve .dmg uzantılı) ile çözdüm. TransMac ile USB diske yazdırdım ve kurulumu yaptım. Kurulum sonrası bazı komutlar girmeden açılmıyor gerçi ama masaüstünü gördüm sonuçta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı