macOS yüklemeye değer mi?

helenistik

Hectopat
Daha fazla  
Yarın WD SN550 256 GB M.2 NVMe SSD'im gelecek, SN550 ile bilgisayarıma macOS yüklemeyi planlıyorum, sizde MacOS'a geçmeli miyim? Oyun oynayan birisi değilim, Discord'da yoğun olan birisiyim, şu anda kullandığım Windows 11 çok fazla RAM'imimi tüketiyor bu yüzden de geçmek istiyorum, donanımımın buna uygun olduğunu bilmiyorum bana yardimcı olur musunuz?

Yarın WD SN550 256 GB M.2 NVMe SSD'im gelecek, SN550 ile bilgisayarıma macOS yüklemeyi planlıyorum, sizde MacOS'a geçmeli miyim? Oyun oynayan birisi değilim, Discord'da yoğun olan birisiyim, şu anda kullandığım Windows 11 çok fazla RAM'imimi tüketiyor bu yüzden de geçmek istiyorum, donanımımın buna uygun olduğunu bilmiyorum bana yardimcı olur musunuz?
Sistemini tahmin etmeye çalışıyorum.

Donanımların uygunsa değer tabii ki. Oyun oynamayan, gündelik olarak takılan kişiler için macOS bulunmaz bir nimet.

Buradaki konuları inceleyip donanımların uygun mu diye bakabilirsin.

Sistemini tahmin etmeye çalışıyorum.
Donanımım:
İşlemci: İ5-10400F 6 çekirdek işlemci.
Ekran kartım: XFX RX550 4GB Core sürümü.
Ram: 8gb 2400mhz DDR4.
Depolama birimlerim: 256gb KIOXIA SSD, 500gb WD taşinabilir diskim.

Ekipmanlarım:
Monitörlerim: 27" Rampage 165hz curved monitörü, 14.5" dizüstü ekrani. (evet, dizüstü ekranını dikey olarak ikinci ekranım olaraktan kullanıyorum.)

Cihazınızın donanımlarını tam bir şekilde belirtirseniz daha iyi bir şekilde cihazınız macOS uyumlu mu değil mi diyebiliriz. Bunun dışında normal kullanıcı ve yazılımcı gibi kişilere macOS geçmesini öneririm. Normal kullanıcılar için çok önemli olmasa da tasarımı gerçekten çok hoş duruyor. Yazılımcı gibi kişiler için de performans genel olarak arttığı için avantaj olabiliyor. Kısacası eğer biraz uğraşıp tasarımı güzel olan bir işletim sistemi istiyorsanız kullanabilirsiniz. Onun dışında ses gibi şeyler ile uğraşamam derseniz pek önermem.

Donanımların uygunsa değer tabii ki. Oyun oynamayan, gündelik olarak takılan kişiler için macOS bulunmaz bir nimet.

Buradaki konuları inceleyip donanımların uygun mu diye bakabilirsin.
MacOS'u nasıl kuracağımıda bilmiyorum, OpenCore veya Hackintosh denilen programlar aracılığı ile MacOS'un yüklenebildiğini biliyorum (öyle biliyorum).

Donanımım:
İşlemci: İ5-10400F 6 çekirdek işlemci.
Ekran kartım: XFX RX550 4GB Core sürümü.
Ram: 8gb 2400mhz DDR4.
Depolama birimlerim: 256gb KIOXIA SSD, 500gb WD taşinabilir diskim.

Ekipmanlarım:
Monitörlerim: 27" Rampage 165hz curved monitörü, 14.5" dizüstü ekrani. (evet, dizüstü ekranını dikey olarak ikinci ekranım olaraktan kullanıyorum.)
Ekran kartı High Sierra'da çalışıyor.

MacOS'u nasıl kuracağımıda bilmiyorum, OpenCore veya Hackintosh denilen programlar aracılığı ile MacOS'un yüklenebildiğini biliyorum (öyle biliyorum).
Hayır hocam. İmajın OpenCore veya Clover olduğu başta yazar. Programla kurulmaz. Hackintosh sabır işidir ondan ben kuramadım.
Big Sur'da veya yeni çıkan Monterey'da kullanamaz mıyım?
Kontrol etmedim hocam rx550 Big Sur support yazıp bakın yemek yicem şimdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı