macOS'a Windows HDD'si takmak

tylnbey

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bende bir iMac cihaz var bunun içerisindeki hard diski çıkartıp yerine eski ASUS laptopumdaki hard diski taksam açılır mı?

Diski APFS formatında formatlarsan ve içinde bir macOS varsa açılır.

Pardon yanlış anladım. Deneyebilirsin.

Son düzenleme:
NTFS olan diski okuyabilmek/yazabilmek için ek program gerekiyor hocam. Ek program indirerek işi çözebilirsiniz.

Peki ya icinde Windows kurulu SSD'yi MacOS'a takip calistirirsak ne olur?

2011 ve sonrası ise her iki cihaz Windows boot eder (Driver yüzünden mavi ekran alabilirsin), ya da kendin Windows kurabilirsin diski cıkarmadan.

Intel işlemcili Mac bilgisayarlar tıpkı normal bilgisayarlar gibi her işletim sistemini boot eder.

Yanlış anlamışım, özür dilerim.
Eğer eski laptoptaki işletim sistemini boot etmek istiyorsanız UEFI patch yapmanız lazım, laptopunuz ne kadar eski ? BIOS'u Legacy mi yoksa UEFI mi ? Ona göre minik bir UEFI yamasıyla iMac'te bir ihtimal çalıştırabiliriz.

Intel işlemcili Mac bilgisayarlar tıpkı normal bilgisayarlar gibi her işletim sistemini boot eder.
Her işletim sistemini edemez hocam, problem şu, eğer buradaki amaç eski Windows'u boot edip eski verilere erişmek ise işletim sistemi eski mantıkta(Legacy) olarak kurulduğu için UEFI'de boot etmesi için boot record oluşturmamız gerekiyor ki macOS tarafı boot recordu görüp boot etsin.

Bir yanlışınız var hocam. NTFS okuyamaz normal de.

macOS sistemi kalmayacağı için böyle bir kural aktif olmayacak sevgili @566156

Her işletim sistemini edemez hocam, problem şu, eğer buradaki amaç eski Windows'u boot edip eski verilere erişmek ise işletim sistemi eski mantıkta(legacy) olarak kurulduğu için UEFI'de boot etmesi için boot record oluşturmamız gerekiyor ki macOS tarafı boot recordu görüp boot etsin.

Bu yüzden her iki cihazın 2011 sonrası olması gerektiğini yazdım 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı