macOS'u kimler kullanmalı?

Günlük işler konusunda çok akıcı Windows gibi olmadık zamanlarda garip hatalar vermiyor ve arayüzü oldukça sade ve kullanışlı sıfır aldığınız koşullarda Apple garantisi gibi artıları var kısaca oyun oynamak dışında neredeyse her konuda Windows'dan önde.

Ben Linuxçuyum ve gayet memnunum fakat yine de sorayım dedim. macOS'un görünümü dışında bana bir artısı var mı? İnsanlar niye Mac'i kullanıyor? Bu arada iPhone kullanmıyorum.
Güvenilirlik. Aktif olarak 7/24 PC açık kullanan biriyim. Maalesef Windows sistemimi 6 ayda bir formatlamam gerekiyor çünkü 6 aydan sonra stabil çalışmıyor ama Mac sistemler yıllar boyu aynı performansta çalışabiliyor.

Şöyle bir örnek vereyim. Bir proje için acil düzenleme yapmam gerekiyordu ama Windows kafayı yediği için internet bağlantısı kuramadım. Aynı donanım ile Linux'ta internete bağlanabiliyordum. Bu sebeple format atmam gerekti ve o gün çöp oldu, iş aksadı.

Ekosistemi açıklar mısınız?
Yanlış bilgi olabilir ama cihazların birbiri ile uyumu. Mesela iPhone gelen mesajın diğer Apple ürünlerine aynı anda düşmesi, başka bir cihazdan diğer cihazı yönetme gibi. Mesela Google'da YouTube, Drive, Gmail gibi servislerin entegre halinde çalışması buna bir örnek olabilir.

Günlük işler konusunda çok akıcı Windows gibi olmadık zamanlarda garip hatalar vermiyor ve arayüzü oldukça sade ve kullanışlı sıfır aldığınız koşullarda Apple garantisi gibi artıları var kısaca oyun oynamak dışında neredeyse her konuda Windows'dan önde.
Ne zaman işim var diye bilgisayarı açsam Stopcode hatası veriyor. Uyumlu bir Wi-Fi kartı aldığım zaman ve Windows'u tamamen bırakacağım.

Ben linuxçuyum ve gayet memnunum fakat yine de sorayım dedim. MacOS'un görünümü dışında bana bir artısı var mı? İnsanlar niye Mac'i kullanıyor? Bu arada iPhone kullanmıyorum.

Ben MacOS'u ekosisteminden dolayı kullanıyorum. Örnek verecek olursam içeride telefonum çalıyor kalkıp almak yerine bilgisayarımdan cevaplıyorum. Ayriyeten Darwin isminde unix tabanlı bir çekirdek kullanıyor. macOS kullanarak GNU/Linux'da olmayan yazılımlar(adobe vs) kullanabiliyorum. Unix benzeri bir sistem olduğundan geliştiriciler için daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Donanımı verimli hale getirmekle uğraşmak istemeyenler kullanabilir mesela. Windows'ta donanımı verimli hale getirmek senin elinde. Bin tane ayar yapman lazım. Yok şu servisi kapat, yok şu ayarı şöyle yap, yok CMD'den şu komutu gir uğraş dur.

macOS direkt donanımı en iyi şekilde optimize ederek sana sunuyor. Sana bin tane ayar yaptırmıyor. En sevdiğim yanı da bu zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı