Çözüldü MacOS'u klonlamak mümkün mü ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert.Aksu

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600
Corsair Vengeance 8 GB 2400mhz
Asus ROG Strix 1050ti
Asus B350M-A Prime
Corsair SPEC-01
Corsair VS450 PSU
Meslek
System Support
İşlemci
M1
Merhaba,
Ben gerekli tüm programların kurulmuş olduğu bir mac cihazı birden fazla aynı model cihazlara yüklemek istiyorum bu bildiğimiz klonlama yazılımları ile mümkün mü ? Veya yedekleyip geri yüklemek de olabilir amacım birden fazla progamı teker teker kurmamak. Ve programlarda bazı hatalar çıkıyor şuan elimde stabil bir cihaz kurulumu var ve ben bu cihazdan kopyalama yapmak istiyorum.

2021 iMac M1.

Son düzenleme:
Çözüm
Recovery'ye girerek Disk Utility'yi kullanabilirsiniz, yakın zamanda Yosemite'den Catalina'ya bu sayede geçiş yaptım ve bir sorun olmadan aktarıldı verilerim.
Merhaba,
Ben gerekli tüm programların kurulmuş olduğu bir mac cihazı birden fazla aynı model cihazlara yüklemek istiyorum bu bildiğimiz klonlama yazılımları ile mümkün mü ? Veya yedekleyip geri yüklemek de olabilir amacım birden fazla progamı teker teker kurmamak. Ve programlarda bazı hatalar çıkıyor şuan elimde stabil bir cihaz kurulumu var ve ben bu cihazdan kopyalama yapmak istiyorum.

2021 iMac M1.
Evet var. Ama ne kadar sağlıklı olur tartışılır.

Evet var. Ama ne kadar sağlıklı olur tartışılır.
Doğrudur hocam tahminlerim de o yönde ama denemekten zarar gelmez. Bildiğiniz hangi yöntem var? Ssd ye erişemiyorum gömülü olduğundan. Harici depolamadan yapılabilen bir işlem varsa bilgilendirebilir misiniz?

Var ama test etmediğim için direkt öneri veremiyorum maalesef.
Açıkcası bizzat test etmedim ve herhangi bir problem olur diye x aracı demiyorum.
Kısa bir araştırma yaparsan popüler 1-2 araç ile yapıldığını bulabilirsin kolayca :)

Recovery'ye girerek Disk Utility'yi kullanabilirsiniz, yakın zamanda Yosemite'den Catalina'ya bu sayede geçiş yaptım ve bir sorun olmadan aktarıldı verilerim.
Teşekkür ederim time machine kullandım. Bir de dediğiniz yönteme bakayım hangisi hızlıysa onu kullanacağım. Time machine baya yavaş usb 3.0 kullanmama rağmen.

Time Machine ile NAS cihazına yedek aldım ve başlatma seçeneklerinden geri yükleme yapmaya çalıştım ancak geçiş yardımcısına ihtiyacın var gibi bir hata verdi. Sistemi açtıktan sonra geçiş yardımcısı uygulaması ile geri yükleme yaptım sorun çıkmadı ama inanılmaz yavaş dediğiniz gibi dosya boyutum çok fazla 90 GB kadar. Yalnızca en gerekli datayı seçip yedekleme alacağım veya başka bir yol bulacağım artık teşekkürler bilgi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı