Macrium Reflect ile SSD aktarımı sonrası BIOS hatası

Peezyy

Decapat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA G2
Anakart
Gigabyte A320M-H-CF
Eski SSD'den yeni 1TB'lık SSD'ye Macrium Reflect kullanarak aktarma yaptım daha sonra BIOS ayarlarından 1. Boot'u yeni SSD seçtim ve kaydettim tekrar bilgisayar başladığında "BIOS legacy boot of UEFI only Media" hatası verdi.

Eski SSD Modelim: Crucial BX500 CT240BX500SSD1
Yeni SSD Modelim: KIOXIA EXCERIA G2
 
İki SSD'nin de MBR yada GPT olmasına dikkat edin (Sanırım GPT olması lazım). Umarım öncekindekileri silmemişsinizdir tekrar deneyin. Belki Kopyalama yaparken türünü değiştirmemiştir de ondan oluyordur. Yenisiyle eskisinin türünü aynı yapın kısaca ondan sonra bir daha tekrarlayın işlemi
 
İki SSD'nin de MBR'ya da GPT olmasına dikkat edin (sanırım GPT olması lazım). Umarım öncekindekileri silmemişsinizdir tekrar deneyin. Belki kopyalama yaparken türünü değiştirmemiştir de ondan oluyordur. Yenisiyle eskisinin türünü aynı yapın kısaca ondan sonra bir daha tekrarlayın işlemi.

Tüm diskler GPT olarak gözüküyor sorunu tam anlayamadım anakartın BIOS ayarlarında 500GB'lık bir hard disk Windows boot olarak gözüküyor ama Windows eski SSD'ye kurulu ayrıca boot için eski SSD'mi de seçsem aynı hatayı alıyorum sadece hard diski seçtiğimde hata almadan sistem açılıyor.
 

Geri
Yukarı