Kelime dediğin şey insanların bir şeyi isimlendirmesinden başka bir şey değil. Aynı kelimenin birden fazla anlamı olduğu oluyor. Yabancılarda bu işi yapan kimseden ben miner'ım şeklinde bir şey duymadım. Hep ben mining yapıyorum, mining rig'e sahibim şeklinde duydum.Konu kelimenin İngilizce kökenli olduğu zaten bariz. "Mining" ya da "miner" olarak dilde etkisi de mevcut lakin İngilizce sözlükte karşılık bulmuş olması herhangi bir cevap barındırmıyor.
Kelime dediğin şey insanların bir şeyi isimlendirmesinden başka bir şey değil. Aynı kelimenin birden fazla anlamı olduğu oluyor. Yabancılarda bu işi yapan kimseden ben miner'ım şeklinde bir şey duymadım. Hep ben mining yapıyorum, mining rig'e sahibim şeklinde duydum.
Sorunsal demişsiniz. Bence söylediklerim cevap niteliği taşıyordu. Taşımıyorsa bunu kabul edin. Kömür çıkaran adam bir yerlerini yırtarken diğerleri yattığı yerden para kazanıyor ve gözlemlediğim kadarıyla siz bunu yediremiyorsunuz.
Ne alaka? Sen ates tanrisi misin mesela? Bu kadar buyuk bir bosu hayatimda gormemistim yahu. Evet anlam arayisi felsefe ile birliktedir fakat sizin sorunuz cok basit. Biri e-madenci digeri de normal madenci. Kelime ayrimi uzerine sadece. Filozof mu sandiniz kendinizi?Bunu diyenin, kendine "Jan Valjean" mahlasını kadir görmesi de ayrı bir muamma. Hayat içinde, düşünceye dair; insanın elinde, manadan öte bir şey yoktur. Dil dediğiniz de anlam ile doğrudan bağlıdır. O vakit, dil hakkındaki düşünce de doğrudan anlam ile alakalıdır. Felsefe dediğiniz de zaten anlam arayışından sebeptir.
Biri e-madenci digeri de normal madenci. Kelime ayrimi uzerine sadece. Filozof mu sandiniz kendinizi?
Ne alaka? Sen ates tanrisi misin mesela?
Heh dostum tamam simdi oldu. Bence siz konu icinde cok eksik anlattiniz. Konuyu Turkce'ye vurabilecegimiz kadar eksik hem de. Asil demek istediginiz sey su: "Ikisi de madenci adiyla anilmamalidir. Harcadiklari emek olcusunde ikisinin de sanki ayni isi yapiyormus gibi algilanmasini dogru bulmuyorum." Eger boyle dusunuyorsaniz fazla uc sanki hocam. Toplumun agiz aliskanligi ile ilgili bir durum tabii ki de iki alan ayni emegi sergilemiyor.Ortada herhangi bir kazma eylemi yokken ve olay sadece matematiksel hesaplamalarla alakalı iken madencide diretmek saçma geliyor ve bu, şu konu içinde aldığım tepkiler ile daha da pekişiyor. Filozofluk bir durum ya da böyle bir iddiam da yok, her soru soran ya da felsefe hakkında görüş belirten filozof mu oluyor?
Hayır, kendime cehennemi hak görmem ile alakalı bir durum.
Biri, evinde oturup parası minvalinde kurduğu elektronik cihazın işlemesi üzerinden kendine yarar sağlar. Diğeri ise gün içinde saati anlaşmasına bağlı, yeraltında kazma ya da kürekle toz soluyarak odaklandığı metayı çıkarmaya çalışır. Bunların ikisi de "madenci" sıfatı ile değerlendırilebilir mi?
Tarihsel anlam problemlerine göre hehangi bir algı üzerine düşünmek, her daim felsefenin alanındadır ve "bana göre" ayrımı çok da felsefi bir yaklaşım değildir. Bu minvalde; çağın, kavramları anlamsızlaştırması üzerine düşünsel faaliyetler de felsefidir.
Ya hu o kazma işlemini yapan programı yazmak emeksiz mi oluyor? Gökten mi iniyor o program her bilgisayara?
@bitwise Konumuzun, ilahiyatla bir alakası yok. Ya da kıyas olarak benzeştiğini düşünüyorsanız benzemediği de aşikar "profesör" akademik konudaki uzmanlıkla alakalı bir ünvan ve ilahiyat ya da teoloji akademik bir olgu ise bu ünvanın kullanılmasında bir beis yok gibi. Verdiğiniz örnek bile, manipulatif ve bağlam ile alakasi olmayan bir gariplik.
yeraltında kazma ya da kürekle toz soluyarak odaklandığı